Claudiu Manda, reales în fruntea PSD Dolj: Pesediști din toate partidele, uniți-vă! Vă așteptăm acasă!

Solomon nici n-a mai așteptat chemarea, era deja în drum spre „autostrada PSD”

0

Europarlamentareul Claudiu Manda a obținut joi seară al treilea mandat de președinte al organizației județene a PSD Dolj, în prezența șefului de partid Marcel Ciolacu, a ministrului Petre Daea, dar și a altor oaspeți de soi.

Printre aceștia, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, „un camarad de nădejde” căruia Claudiu Manda i-a încredințat misiunea de a deschide balul la conferința de alegeri de la Riviera ballroom din Ișalnița.

Solomon și-a adus aminte că, mai aproape de origini, a fost primar PSD și s-a arătat gata să revină cu arme și bagaje în rândul social-democraților, după îndelungate rătăciri de sens giratoriu pe scena politică. Eventual cu tot cu partid, căci Solomon este la ora actuală șef de filială la PER. „Cred că împreună vom lua peste 70 la sută, atât la alegerile locale cât și la cele generale. Noi cei d ela PER suntem un partid insignifiant, dar, cum se spune, buturuga mică, chiar dacă nu răstoarnă carul mare, intră in orice sobă”, a spus Solomon, care s-a arătat convins că apropierea alegerilor îl va găsi înscris „pe autostrada PSD”.

Fostul primar i-a mai lăudat un pic pe mai marii pesediști, apoi a luat loc cuminte în sală pentru a viziona clip-urile pregătite de social-democrați cu realizările pe linie administrativă de la municipiu și de la județ. Cel mai interesant, cel al Olguței Vasilescu, ce-a care l-a lăsat fără funcția de primar, care începe abrupt cu întrebarea „Vă mai amintiți în ce hal arăta Craiova în urmă cu 10 ani?”, urmată de o rafală de poze de „așa nu”.

Claudiu Manda n-a avut șansa vreunui contracandidat, așa că s-a mulțumit să fie reales în unanimitate, prin ridicare de mâini, de cei peste 600 de delegați. Apoi a purces să-și țină discursul. „Aveam două variante: una pentru cazul că aș fi ales și una pentru cazul în care nu aș fi ales. Pe a doua am lăsat-o acasă, că dacă nu mă alegeați oricum nu mai apucam să vorbesc”, a spus Manda. Acesta a dat un preview la politica de cadre a partidului, în momentul în care a început să-și numere primarii din județ, dând de înțelesc că pesediști au deja mult mai mulți edili decât au scos din alegeri. „Avem 78 de primari. Avem 78 de primari plus 11. 78 de primari, plus 11 plus 1 de fapt, după cum văd în sală. Îl salut pe domnul primar din Urzicuța. A fost mai mulți ani pesedist, pe urmă, vreo două luni penelist, acum îi spunem bine a revenit acasă!”, a spus Manda. Șeful reales al PSD Dolj a concluzionat planurile de viitor ale organizației, printr0un îndemn: „Celor plecați e timpul să le spunem: „Pesediști din toate partidele, uniți-vă. Vă așteptăm acasă!””.

PSD Dolj are în structura de conducere, pe lângă președinte, un prim-vicepreședinte – șeful CJ Dolj Cosmin Vasile, un secretar general – consilierul județean Gheorghe Nedelescu, plus un lot consistent de peste 30 de vicepreședinți. Printre aceștia, primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu, cot la cot cu viceprimarul Aurelia Filip, toți parlamentarii partidului și, cu voia dvs, nu chiar ultimul pe listă, prefectul Dan Diaconu, ales în urmă cu mai puțin de doi ani consilier local municipal pe listele PNL.

Facebook Comments