CJ Dolj a dat drumul programului „EU LA MUZEU“ pentru copiii din judeţ

Aproximativ 10.00 de elevi de clasa a VI-a şi a VII-a vor vizita muzeele din Craiova pe banii administraţiei judeţene

0

Proiectul, care se adresează elevilor doljeni din clasele a VI-a și a VII-a şi prin care aceștia pot beneficia de vizite tematice la Muzeul de Artă din Craiova și la Muzeul Olteniei, este finanţat din bugetul CJ Dolj în urma unei hotărâri a aleşilor judeţeni din această primăvară. „Este un proiect pe care l-am demarat în acest an şi pe care îl vom continua cu siguranţă şi pe viitor. Este şi un mod de a pune în valoare investiţiile pe care CJ Dolj le-a derulat în domeniul cultural. Se adresează şi copiilor din Craiova, dar mai ales celor din mediul rural, care au astfel posibilitatea ca pe parcursul unei zile să viziteze muzeele craiovene“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit directorului Muzeului Olteniei, MIhai Ridiche, elevii sosiţi din judeţ vor vizita atât Secţia de Istorie a muzeului, Casa Băniei şi Secţia de Ştiinţele Naturii, dar şi recent inauguratul Centru Brâncuşi din incinta Muzeului de Artă din Craiova, ambele instituţii aflate în subordinea consiliului judeţean.

Potrivit estimărilor celor de la CJ Dolj, aproximativ 10.000 de copii din judeţ vor beneficia de acest program în acest an, costurile estimate pentru bugetul judeţean fiind de 350.000 de lei.

Facebook Comments