Ionuţ Stroe (deputat PNL): „ANRE este singura instituţie care poate emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie“

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat marţi - 23 august, că ANRE este singura instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei. Afirmaţiile sale vin după ce deputatul PSD Mihai Weber i-a solicitat ministrului Energiei să vină „urgent“ cu soluţii care să oprească creşterea preţurilor la energie şi gaze.

0

„Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD, pentru că, în acest moment, lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea“, a spus Ionuţ Stroe. Potrivit acestuia, decizia compensării preţului la energie şi gaze a aparţinut coaliţiei, nu PNL. „Decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL. Aşa cum tot coaliţiei îi va aparţine ordonanţa care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial. Deci cu cine se ceartă domnul Weber mai exact? Nu ştim. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranţă îi vor da colegii de la PSD şi dumnealui să citească draftul ordonanţei“, a precizat Stroe.

Deputatul PNL a mai spus că ANRE este singura instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei. „În ceea ce priveşte ANRE, chiar preşedintele PSD, domnul Ciolacu, a vorbit despre prerogativele ANRE şi despre faptul că este nemulţumit de prestaţia acestei instituţii. Dar acum ANRE are ocazia de a-şi face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singura instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei“, a adăugat Ionuţ Stroe.

Facebook Comments