Ultimul cuvânt în consiliul local al prefectului Diaconu a fost „bă”. Era un citat

A trecut ceva timp de la guvernarea Ponta, dar, iată, Craiova își aduce și ea modesta contribuție la propășirea pe noi culmi a discursului politic. De la „fă Doina” am trecut la „Bă, venim peste voi!”.

0

A trecut ceva timp de la guvernarea Ponta, dar, iată, Craiova își aduce și ea modesta contribuție la propășirea pe noi culmi a discursului politic. De la „fă Doina” am trecut la „Bă, venim peste voi!”.

șarja apelativelor „amicale” din clm, la minutul 22

Totul s-a petrecut în ședința extaordinară de ieri a consiliului local municipal care s-a transformat într-un meci de box verbal între aleșii puterii și cei ai opoziției. Am avut de-a face, totuși, numai cu violență de limbaj, lucru la care a ajutat poate și faptul că ședința a fost una online, consilierii locani nefiind în aceeași sală.

Scandalul a început, cum era de așteptat, de la  dezbaterea rectificării de buget prin care, printre altele, Opera Română Craiova mai primea 2 milioane de lei pentru organizarea festivalului „Craiova Intencity”, reprezentantul USR Cezar Drăgoescu și liberalul Teodor Sas criticând pe larg subiectul.

După vreo 20 de minute de dezbateri prelungite și enervat probabil că aleșii locali continuau să pistoneze pe tema festivalului, deși punctul cu pricina fusese adoptat de mult, președintele de ședință Lucian Dindirică a avut o idee interesantă despre cum ar putea fi accelerate dezbaterile, idee pe care a împărtășit-o cu funcționarul primăriei care asigura secretariatul tehnic al întâlnirii online: „Suntem la punctul trei. Taie-i microfonul, te rog frumos!”. Când a fost refuzat, social-democratul, fost strălucit jurnalist de teren, dar niciodată regizor de emisie, s-a oferit să rezolve personal problema: „Dă-mi mie, că i-l tai eu!”.

De menționat că nu se poate ști cu siguranță al cui microfon se cerea tăiat, dar de simțit s-a simțit liderul local al USR, Cezar Drăgoescu, care s-a adresat, fără să precizeze cui, prezidiului virtual la care stăteau Dindirică, viceprimarul Rela Filip și secretarul municipiului, Nicoleta Miulescu.

„Bă, nu ne mai tăiați microfonul! Bă nu vă e rușine să ne tăiați microfonul, că venim peste voi acum! Bă, să vă fie rușine! Bă, vreți să venim peste voi?”, a tunat Drăgoescu.

„Păi veniți, domnul Drăgoescu, vă așteptăm”, i-a replicat Dindirică.

Acesta a primit imediat întăriri, doi dintre colegi sărind să-l pună la punct pe Drăgoescu. Unul dintre aceștia a fost Dan Diaconu, la această oră deja prefect de Dolj cu acte în regulă, aflat ieri la ultima intervenție în calitate de consilier local.

„Vreau să-i atrag atenția domnului Drăgoescu că aici nu suntem cu oile! Bă! Sunteți președinte de partid, domnul Drăgoescu! Ce Dumnezeu! Bă!”, a spus Dan Diaconu.

„Dacă dumnevostră la partid vorbiți cu ”bă„, cum vă permiteți să veniți în consiliul local cu „bă”?, i-a ținut hangul social-democratul Ionuț Pârvulescu.

Facebook Comments