Deputatul Buican: „Şapte localităţi din Vâlcea vor beneficia de o finanţare de 206.303.049 lei pentru realizarea, extinderea sau înfiinţarea reţelelor de gaze”

0

„Încă de la asumarea guvernării, Partidul Naţional Liberal a fost interesat de implementarea programului de guvernare pe domeniile principale de activitate, anume sănătate, economie, politici sociale, infrastructură, educaţie. Cel mai important program de finanţare pentru administraţiile publice locale a fost gândit, susţinut şi implementat de către reprezentanţii Partidului Naţional Liberal.

Partidul Naţional Liberal şi-a propus să dezvolte comunităţile locale prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, iar pe data de 14 iunie 2022, 31 de proiecte privind înfiinţarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, au fost aprobate. Astfel, guvernul condus de premierul liberal  Nicolae Ionel Ciucă a reuşit să aprobe de la începutul acestei luni nu mai puţin de 104 proiecte pentru distribuţia de gaze natural la nivel naţional, aproximativ 200.000 de familii putând fi branşate la reţeaua de gaze după finalizarea lucrărilor”, potrivit deputatului PNL Cristian Buican.

„Din totalul acestor proiecte, judeţul Vâlcea va beneficia de finanţare în valoare de 206.303.049 lei, asigurând realizarea, extinderea sau înfiinţarea reţelelor de gaze naturale în 7 localităţi din judeţul Vâlcea, astfel:

– Extindere reţele inteligente de distribuţie gaze naturale în oraşul BĂLCEŞTI – 40.707.955,17 lei

– Extindere reţele inteligente de distribuţie gaze naturale în oraşul CĂLIMĂNEŞTI, jud. Vâlcea şi înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna BUJORENI, judeţul Vâlcea – 61.859.955,96 lei

– Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în comuna DĂEŞTI, judeţul Vâlcea – 29.443.434,17 lei

– Extindere sistem de distribuţie gaze naturale în comuna PĂUŞEŞTI-MĂGLAŞI, judeţul Vâlcea – 19.018.395,53 lei

– Extindere reţea gaze naturale în municipiul RÂMNICU VÂLCEA – 30.110.351,17 lei

– Concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie gaze naturale prin sistem inteligent în comuna ROEŞTI, cu satele aparţinătoare BĂIASA, BĂJENARI – 25.162.959,48 lei”, a precizat parlamentarul vâlcean.

„Acest program a fost gândit, susţinut şi implementat de către reprezentanţii PNL”

„Judeţul Vâlcea va beneficia de o finanţare substanţială pentru dezvoltarea  reţelelor de gaze naturale prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny». Acest program a fost gândit, susţinut şi implementat de către reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, pentru că noi considerăm că este nevoie de finanţarea proiectelor administraţiilor publice locale pentru asigurarea unei infrastructuri moderne tuturor cetăţenilor din România. În ceea ce priveşte realizarea, extinderea sau înfiinţarea reţelelor de gaze naturale, în această primă etapă, judeţul Vâlcea va beneficia de o finanţare de 206.303.049 lei, asigurând astfel reţele de gaze naturale pentru localităţile Bălceşti, Călimăneşti, Bujoreni, Dăeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Râmnicu Vâlcea şi Roeşti. Sunt convins că după finalizarea tuturor acestor lucrări, nu doar că cetăţenii acestor localităţi vor putea beneficia de un confort sporit din punct de vedere al infrastructurii de gaze naturale, dar va creşte şi atractivitatea acestor localităţi din punct de vedere investiţional. Îi asigur pe vâlceni că voi continua să susţin proiectele de dezvoltare ale tuturor localităţilor din judeţ” a adăugat Buican.

Facebook Comments