Pe modelul Ungariei
Liderul PSD vrea o plafonare a preţurilor la carburanţi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că vrea ca prețurile la carburanți să fie plafonate, iar companiile să aibă o marjă de profit.

0

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere. (…) Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Digi24.

Liderul social-democrat mai spus că ar dori modificarea Codului Fiscal astfel încât companiile care au avut „venituri excepționale“ de pe urma pandemiei și a crizelor de energie și carburanți să depună „un efort“, aducând în discuţie celebra taxă de solidaritate, care a mai fost vehiculată în urmă cu câteva săptămâni.

Facebook Comments