Nicolae Ciucă: „Au fost semnate primele contracte cu autorităţile locale finanţate prin PNRR”

Este vorba despre şapte contracte de finanţare încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în valoare de peste 92 de milioane de lei. Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ şi primării, creşterea eficienţei energetice şi eficientizarea termică a unor sedii administrative.

0

„Am invitat la Palatul Victoria reprezentanţi ai autorităţilor din teritoriu să semneze, împreună cu ministrul dezvoltării, Cseke Attila, primele contracte de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, selectate în cadrul apelului de proiecte «Valul Renovării». Este semnalul susţinerii pe care Guvernul României o acordă comunităţilor locale, aflate cel mai aproape de cetăţeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunităţi, la români. Felicit primăriile şi consiliul judeţean care au semnat, azi, contractele prin care primesc finanţare. Însă, asemenea lor, alte 1.430 de proiecte din toată ţara vor avea la dispoziţie peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR şi din surse naţionale, pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe şi a şcolilor, unităţilor sanitare, clădirilor publice din toată ţara.
Acest apel de proiecte este desfăşurat total transparent, în sistem digital, oferind şanse egale de finanţare tuturor comunităţilor locale, indiferent de regiune sau de apartenenţa politică a primarului, iar cetăţenilor posibilitatea de a vedea cum sunt alocate fondurile publice naţionale şi europene“, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.
Prin „Valul Renovării” se urmăreşte renovarea, până la 30 iunie 2026, a cel puţin 4,3 milioane de metri pătraţi de clădiri rezidenţiale, private, şi a 2,3 milioane metri pătraţi de clădiri publice.

Facebook Comments