Ionuţ Stroe (PNL): ”Prioritatea noastră, a liberalilor, este să sprijinim investiţiile şi mediul de afaceri!”

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, susţine că liberalii au sprijinit mereu mediul privat, astfel că, în acest moment, discuţia nu ar trebui să fie pe creşterea taxelor, ci pe măsurile care trebuie luate pentru ca România să aibă un stat competitiv şi mai eficient.

0

„Dacă vrem ca statul să aibă bani la buget, pentru salarii sau pensii, trebuie să avem o economie puternică, un mediu privat puternic. Şi da, putem să repetăm asta mereu: sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii. Inclusiv salariile şi pensiile angajaţilor de la stat sunt plătite din bugetul de stat, care înseamnă taxele şi contribuţiile tuturor, cetăţeni sau firme.
PNL a susţinut mereu mediul privat şi asta s-a văzut în creşterea economică. Este singura formulă care duce la câştig atât pentru angajaţii şi pensionaţii din privat, cât şi pentru angajaţii şi pensionaţii de la stat. O economie liberă şi puternică.
Marele atu al guvernărilor liberale este acela că economia şi mediul de afaceri pot să respire, că antreprenorii nu se mai simt vânaţi şi expuşi periodic la pericolul unor noi taxe şi impozite. Dacă aici lucrurile merg bine, dacă avem creştere economică, atunci şi bugetul se va putea baza pe mai multe resurse. Principiile liberale sunt simple, dar eficiente, pentru că au funcţionat: susţinerea mediului privat, eliminarea unor impozite absurde şi încurajarea investiţiilor“, susţine Ionuţ Stroe.

„Să lăsam taxele unde sunt“

Deputatul liberal este de părere că eforturile guvernării ar trebui să fie concentrate pe crearea unui stat mai robust, digitalizat şi rezilient. „Prioritatea noastră, a liberalilor, este să sprijinim investiţiile şi mediul de afaceri, pentru ca economia să continue să crească. Să lăsam taxele unde sunt, să nu tot vorbim de creşterea lor şi să facem un stat mai eficient. Este singura modalitate prin care noi toţi, şi cei din mediul privat, şi cei de la stat, putem să ne bucurăm de un trai mai bun. Statul ar trebui să ia exemplul mediului privat şi să înveţe să fie mai competitiv şi mai eficient. Să nu uităm că mediul privat nu îi este dator statului, ci statul are obligaţia de a livra mai mult şi mai bine din taxele colectate. Adică servicii de înaltă calitate, obţinute fără risipă. Avem de lucru la a crea un stat mai robust, digitalizat şi rezilient. Discuţia merge excesiv şi greşit spre noi şi noi taxe“, a mai precizat Stroe.

Facebook Comments