ANI: Avere nejustificată de peste 100.000 de euro în cazul unei salariate a CJ Vâlcea

O angajată a Consiliului Judeţean Vâlcea nu poate justifica în declaraţiile de avere peste 100.000 de euro, a anunţat Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Adriana Petrescu este consilier în cadrul instituţiei vâlcene de mai mulţi ani. ANI a anunţat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti care urmează să cerceteze acest caz.

0

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 507,723 lei (aproximativ 114.499 euro) între averea dobândită împreună cu familia şi veniturile realizate de către Petrescu Adriana, pe perioada exercitării funcţiei publice. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Petrescu Adriana” – se arată în comunicatul inspectorilor de integritate.  

Trei persoane, averi nejustificate de 487.000 de euro

Luni, 16 mai 2022, ANI a emis un comunicat în care anunţa averi nejustificate în cuantum total de 487.000 de euro şi  sesizarea Parchetului. Alături de funcţionarul public de la CJ Vâlcea, în comunicatul citat figurau Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, cu diferenţe între averea dobândită şi venituri de 196.100 lei (aprox. 43.519 euro) şi suspiciuni de fals în declaraţii, şi Anghel Mădălina Maria, ofiţer în cadrul MAI, Direcţia Naţională Anticorupţie. În cazul acesteia, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 189.000 lei şi 282.762,2 euro între averea şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

Facebook Comments