Reţeaua de apă şi canal a Balşului va fi extinsă şi modernizată

Infrastructura de apă şi apă uzată din oraşul Balş va fi dezvoltată şi extinsă prin trei proiecte cu finanţare europeană a căror valoare totală este de aproximativ 89 de milioane lei.

0

Două dintre proiecte, unul vizând extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată şi altul vizând reabilitarea facilităţilor de captare, tratare şi înmagazinare a apei potabile, sunt deja în desfăşurare, iar pentru al treilea proiect, referitor la extinderea şi modernizarea staţiei de epurare a apei, contractul de lucrări a fost semnat săptămâna trecută, anunță Agerpres.ro. Potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă Olt, investiţia pentru extinderea şi modernizarea staţiei de epurare a apei de la Balş este de 17,1 milioane lei şi include realizarea unei noi construcţii acoperite pentru depozitarea nămolului, modernizarea drumului de acces către staţie şi a spaţiilor verzi din jurul staţiei.

„Continuăm investiţiile în oraşul Balş prin extinderea şi modernizarea Staţiei de Epurare. După modelul Staţiei de Epurare Slatina, şi la Balş vom avea o staţie de epurare la standarde europene, cu o platformă pentru depozitarea nămolului, care respectă toate reglementările privind protecţia mediului şi care va fi vizitată de elevi şi de cetăţenii din Balş, cu ocazia diferitelor evenimente“, a declarat directorul general al Companiei de Apă Olt, Cătălin Uşurelu.
Printr-un proiect cu finanţare europeană de aproximativ 241 milioane de euro, Compania de Apă Olt va investi în dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare din 25 de localităţi din judeţ, până în prezent fiind semnate 22 dintre cele 26 de contracte de lucrări aferente proiectului.

Facebook Comments