Asociația Macedonenilor din România își sprijină membrii cu toate informațiile necesare autorecenzării

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședință obișnuită în România, se poate autorecenza până pe 15 mai. Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

0

Avantaje:

  • Puteți completa formularul oricând, din orice locație;
  • Veți primi de la angajator o zi liberă, indiferent dacă lucrați în mediul public sau privat.

În vederea permiterii accesului securizat către chestionarele de recensământ, o singură persoană din gospodărie trebuie să declare câteva date despre toți membrii gospodăriei. Prin gospodărie a populației se înțelege grupul de două sau mai multe persoane care locuiesc împreună în mod obișnuit într-o unitate de locuit sau doar într-o parte a acesteia având, în general, legături de rudenie și care se gospodăresc în comun și participă integral sau parțial la bugetul de venituri și cheltuieli.
Persoanele care, la momentul de referință al recensământului, locuiesc și se gospodăresc singure sunt considerate gospodării de o singură persoană. La fel se consideră și persoanele care, deși ocupă o locuință împreună cu alte persoane, declară că se gospodăresc singure.

IMPORTANT de știut:

  • Toate informațiile pe care le oferiți sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice;
  • Recensământul va oferi datele necesare pentru calcularea anuală a numărului exact al populației rezidente din fiecare localitate, așa cum o cer normativele europene;
  • Prin recensământ se va putea stabili mai exact și numărul rezidenților români plecați în străinătate;
  • Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu ajutorul unui recenzor.

„Prin Recensământ, vom afla cu exactitate toate transformările noastre privind volumul, structura și evoluția populației stabile. Nu trebuie să uităm că acest Recensământ – care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut – este cel de-al treilea în cadrul căruia comunitatea macedoneană din România va fi recenzată ca atare. Pentru că înainte de anul 2001, comunitatea macedoneană, alături de alte comunități etnice, era trecută în formularul de recensământ la capitolul de caracteristici etnice, etno-culturale, adică la genericul Alte etnii“, au menționat reprezentanții AMR.

Începând din data de 14 martie, a început recensământul Populației și Locuințelor la care pot participa toți rezidenții României, inclusiv cei aparținând celor 20 de minorități naționale.

Facebook Comments