Ionuţ Stroe (deputat PNL): „Prin programul «Sprijin pentru România», ajutăm atât mediul privat, cât şi populaţia”

Deputatul PNL Ionuţ Stroe afirmă că măsurile programului „Sprijin pentru România”, adoptat de coaliţia de guvernare pentru a contracara efectele crizei economice, reprezintă un sprijin real atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru români, în special cei cu venituri mici şi persoane din categoriile vulnerabile.

0

„Solidaritate. Este ceea ce avem nevoie în vreme de criză. Pachetul adoptat ieri în coaliţie şi anunţat de Premierul Nicolae Ciucă, numit «Sprijin pentru România», conţine măsuri pentru mulţi dintre cei mai loviţi de creşterile de preţuri. În egală măsură, el oferă o gură de oxigen unor sectoare importante ale economiei, un sprijin pentru mediul de afaceri. Vorbim despre un program foarte mare, poate cel mai mare din ultimii ani, în valoare de 17,3 miliarde de lei, cu peste jumătate din bani proveniţi din fonduri europene. Este un răspuns de care România are nevoie şi pe care noi, cei din PNL, îl susţinem în totalitate“, susţine Stroe.
Liberalul a enumerat şi câteva dintre măsurile importante care apar în programul adoptat de coaliţia de guvernare. „Principalii beneficiari sunt persoanele vulnerabile, cu venituri foarte mici, prin acele vouchere de 50 de euro, alături de elevii cu burse sociale, pacienţii din spitale, pentru care se va dubla norma de hrană, şi copiii din sistemul de protecţie specială. Creşte şi valoarea bonurilor de masă cu 50%, iar angajatorii pot creşte salariul minim, voluntar, cu 200 de lei, fără a fi taxaţi în plus. Tinerii şi studenţii beneficiază şi ei de o schemă de creditare.
Un plan puternic de susţinere şi protejare a economiei a fost şi el aprobat de PNL şi de partenerii din coaliţie. Sunt sprijinite IMM-urile care sunt lovite de criză, transportatorii şi distribuitorii, investiţiile majore de peste 1 milion de euro în economie, iar proiectele de investiţii publice sunt ajustate pentru a face faţă creşterilor de preţuri din construcţii. În completare, o măsură se va referi la şomajul tehnic, plătit până la finalul anului.
O atenţie specială este dată şi agriculturii, unde vor fi puse la dispoziţie 200 milioane de euro pentru sprijinirea procesatorilor, 300 milioane de euro pentru capital de lucru pentru fermieri, iar pentru a recunoaşte importanţa acestor lucrători – salariul minim din agricultură va fi de 3.000 lei brut“, arată deputatul PNL.

Facebook Comments