Calafat: A încercat să treacă frontiera cu 38 de kilograme de opium

Procurorii DIICTO Craiova au reţinut un bărbat care, în ziua de duminică - 10 aprilie, a încercat să introducă în Rpmânia, prin Punctul de Frontieră Calafat, o cantitate de 38,6 kilograme de opium. Drogurile de mare risc erau ascunse într-un compartiment de depozitare al unei remorci.

0

„La data de 11.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.
Măsura a fost dispusă după ce, la data de 10.04.2022, inculpatul a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj în timp ce transporta cu ajutorul autocamionului pe care îl conducea cantitatea totală de 38,6 kilograme de opium, disimulată pe șasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare.
În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a introdus în țară droguri de mare risc, pe care intenționa să le transporte în afara țării“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Facebook Comments