PNL Vâlcea: „Bugetul pentru Programul „Anghel Saligny” va fi suplimentat cu 15,5 miliarde lei”

„Guvernul României, condus de Partidul Național Liberal, a suplimentat dezvoltarea comunităților locale prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul pentru Programul „Anghel Saligny” va fi suplimentat cu 15,5 miliarde lei, pentru a acoperi toate cererile de la unitățile administrativ teritoriale. Banii vor fi utilizați pentru modernizarea drumurilor și pentru extinderea rețelei de gaz. Astfel, bugetul total al Programului, în perioada 2021-2028, va fi de 65,5 miliarde de lei.”, a transmis PNL Vâlcea prin intermeiul unui comunicat remis presei.

0

”Pentru Partidul Național Liberal, dezvoltarea comunităților locale mici a fost întotdeauna o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României: drumuri asfaltate și extinderea rețelei de gaz.

Programul „Anghel Saligny” a fost aprobat anul trecut, dar în ședința de guvern a beneficiat de o suplimentare cu aproximativ 15,5 miliarde, distribuiți astfel: 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze.

În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde lei și aceasta va viza modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze. Vorbim de perioada 2021-2028, iar suma de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.”, potrivit aceluiași comunicat.

Facebook Comments