Vicepreşedintele CJ Suceava, prins în flagrant în timp ce primea 40.000 mită chiar în sediul instituţiei

Silviu-Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a fost prins în flagrant de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în timp ce primea 40.000 de euro mită de la un om de afaceri.

0
sursa foto: Suceava Media Hub

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public, la începutul lunii decembrie 2020, Silviu-Cristinel Creţu ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro. Creţu l-a lăsat să creadă pe mituitor că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp. Ulterior, spun anchetatorii, vicepreşedintele Cj Suceava, în legătură cu un alt contract de întreţinere a drumurilor judeţene pentru care avea atribuţii de verificare, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Judeţean Suceava.
„În acest context, luni, 4 aprilie 2022, suspectul Silviu-Cristinel Creţu ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava“, arată DNA. Procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Silviu-Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Facebook Comments