Solarul este sursa ideală de legume proaspete

Solarul este cea mai bună soluție pentru a beneficia de legume și fructe (căpșuni) proaspete dar și în sezoanele mai reci. Este un mediu potrivit pentru creștere iar rotirea culturilor permite obținerea mai multor recolte într-un sezon.

0

Primii pași de urmat în construcția solarului sunt alegerea terenului și achiziționarea folie de solar la calitatea potrivită. Solul trebuie să fie fertil, cu suficiente substanțe nutritive, și cu o concentrație redusă de săruri. În cazul în care nu sunt întrunite aceste cerințe solul poate fi îmbunătățit prin completarea lui cu pământ de pădure și cu îngrășăminte specifice. Specialiștii recomandă un teren însorit, care să fie ferit de vânturi puternice și să fie ușor înălțat față de împrejurimi, pentru a nu apare riscul inundațiilor. O altă cerință importantă este cea a sursei de apă care trebuie să se găsească în apropiere și să permită, instalarea unui sistem de irigare eficient, fie de tip picurare, fie de tip aspersie. Cadrul care va fi utilizat trebuie să fie unul stabil, realizat fie din profile din aliaj de aluminiu, fie țevi din oțel galvanizat, fiecare cu calitățile și defectele sale. Este indicat să fie eliminată posibilitatea de străpungere a foliei după montare.

Bronto oferă celor care s-au decis să înceapă o afacere în domeniul agriculturii sau doar să asigure legume proaspete familiei, folie solar cu o structură stratificată, rezistentă la rupere, cu un grad ridicat de rezistență la razele solare (stabilitate UV). O altă proprietate importantă este aceea de anticondens, ceea ce creează un mediu propice dezvoltării plantelor”, explică d-na Kocsis Judit-Anna, fondator al companiei Bronto Comprod.

Pentru menținerea sănătății recoltei din solar sunt necesare tratamentele fitosanitare care se pot efectua eficient prin folosirea unor echipamente specifice. Atomizorul este un echipament utilizat la stropirea plantelor, pomilor fructiferi, viței de vie și a legumelor care cresc sub cerul liber sau în spații protejate, precum solarul. Pentru a obține rezultate cât mai bune în tratamentul cu pesticide sau îngrășăminte foliare, trebuiesc folosite aparate de stropit cu dispersie cât mai fină. Modelele de atomizor sau vermorel, cu acționare mecanică sau electrică aflate în oferta Bronto Comprod asigură un proces eficient și rapid. Rezervorul de substanțe și tubulatura sunt realizate dintr-un plastic rezistent la orice tip de substanță chimică și fungicidă folosită în pomicultură sau pentru protecția plantelor, reușind să pulverizeze soluția la o distanță de până la 12 metri. La executarea acestor tratamente este necesară utilizarea echipamentelor de protecție.

Avem soluții adecvate pentru toți iubitorii de grădini, precum tractoraşe și maşini de tuns gazon, motosape și motocoase, motopompe, semințe de gazon, fierăstraie și produse pentru sisteme de irigații, freze de zăpadă, unelte de vinificație pentru producătorii mici şi alte unelte agricole”, precizează d-na Kocsis

Facebook Comments