CJ Dolj a anulat licitaţia pentru proiectul noii baze sportive de la Ciupercă
S-a dat primul autogol pe noul „Tineretului”

Administraţia judeţeană a început cu stângul aventura de creare a bazei multifuncţionale pe locul vechiului stadion al Ştiinţei. Prima licitaţie cu greutate din seria lansată de CJ a fost anulată la doar câteva săptămâni de la debut.

0

Procedura de achiziţie publică pentru „Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii «Centrul Sportiv Stadionul Tineretului» a fost postată în sistemul electronic de achiziţii publice la începutul acestei luni, pe 6 martie mai exact, dar n-a rezistat decât 21 de zile. Pe 27 martie a apărut anunţul de anulare a licitaţiei. Potrivit anunţului postat în sistemul electronic de achiziţii publice, anularea procedurii este motivată de descoperirea unor „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Procedura se anulează în conformitate cu dispoziţiile art.212 alin.1 lit.c) din Legea 98/2016 actualizată, deoarece au fost identificate încălcări ale prevederilor legale în sensul determinării eronate a valorii estimate a contractului, afectând astfel procedura de atribuire”.

CJ Dolj: Nu e încălcare, e eroare

Ce s-a întâmplat mai exact? Administraţia judeţeană risca să rămână cu licitaţia goală din cauza valorii estimate comunicate SICAP, una de 1,9 milioane de lei, fără TVA, sumă considerată ridicolă în condiţiile în care investiţia se anunţă una destul de complexă, cu o sală destinată atletismului indoor cu o capacitate de câteva mii de locuri, velodrom şi alte dotări, complexul sportiv ce ar urma să ia locul fostului stadion Tineretului trecând ca valoare estimată de câteva zeci de milioane de euro. Potrivit reprezentanţilor CJ Dolj, suma transmisă în SICAP ca valoare estimată a serviciilor solicitate de administraţia judeţeană ar reprezenta numai contravaloarea SF-ului, nu totalul prestaţiilor licitate. Iniţial, mai-marii CJ chiar doreau să scoată la licitaţie numai realizarea studiului de fezabilitate, dar ulterior s-au răzgândit şi au decis să liciteze totalitatea serviciilor de proiectare, de la studiile de teren până la obţinerea autorizaţiei de construire, asistenţa pe perioada execuţiei, plus documentaţia ulterioară necesară efectuării recepţiei. Funcţionarii administraţiei judeţene au uitat însă să actualizeze şi valoarea estimată a achiziţiei odată cu pachetul de servicii supus licitaţiei. Reprezentanţii CJ susţin că, după constatarea gafei, documentaţia de licitaţie a fost corectată şi transmisă către sistemul electronic de achiziţii publice, o nouă procedură de achiziţie publică urmând a fi lansată zilele următoare.

Plan de cinci luni pentru proiectare

Rămâne de văzut cât va întârzia întregul proces gafa de la licitaţie, administraţia judeţeană intenţionând iniţial să aibă la dispoziţie proiectul pentru viitorul centru sportiv Tineretului în această toamnă, pentru a putea demara ulterior procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor în iarna acestui an. Licitaţia recent anulată prevedea data de 11 aprilie pentru deschiderea ofertelor, iar durata contractului era stabilită la 155 de zile. Potrivit planurilor CJ Dolj, viitorul complex sportiv va cuprinde o sală multifuncţională cu arenă de atletism indoor de categoria I, conformă cu normele şi standardele naţionale şi europene, precum şi o pistă de velodrom realizată după specificaţiile Uniunii Internaţionale de Ciclism. Sala multifuncţională va fi concepută pentru a asigura practicarea şi a altor sporturi în afară de atletism, dar şi să găzduiască evenimente precum concerte şi spectacole, spectatorii având la dispoziţie o tribună cu peste 6.500 de locuri.

Facebook Comments