Poliţist vâlcean, prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 500 de euro şpagă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reţinut un poliţist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea în timp ce primea suma de 500 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea. Conform DNA, în ultimii doi ani, poliţistul ar fi primit în total suma de 15.400 euro din partea persoanei care este bănuită de săvârșirea unor infracțiuni informatice.

0

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a inculpatului Dandea Mihai, agent de poliție în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
(…) Inculpatul Dandea Mihai, în calitatea menționată mai sus, începând din toamna anului 2020 și până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice, și ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.
Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins și primit suma de bani menționată mai sus pentru a pune la dispoziția persoanei respective informații confidențiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoștință în virtutea atribuțiilor sale de serviciu.
În același context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.  
Poliţistul va fi prezentat marţi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facebook Comments