Ministrul Grindeanu îi ameninţă pe italienii de la Tirrena Scavi: „Vom căuta constructori serioşi“!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pare că şi-a pierdut răbdarea cu italienii de la Tirrena Scavi SpA, constructorul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. În ciuda promisiunilor făcute de aceştia, lucrările pe cei aproape 18 kilometri, care fac legătura dintre centura de nord a Craiovei şi limita cu judeţul Olt, sunt în întârziere, iar şansele ca ele să fie finalizate în termenul prevăzut în contract sunt minime. „Vom căuta constructori serioşi“, a avertizat luni Grindeanu.

0

Ministrul Transporturilor a declarat că toate revendicările firmei care construieşte tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost soluţionate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR, iar dacă în perioada următoare nu va exista o mobilizare pentru avansarea stadiului de execuţie a lucrărilor se vor căuta „constructori serioşi, care să termine în timp lucrările, aşa cum se angajează“, anunţă Agerpres.
„Este o diferenţă majoră între ce înseamnă tronsonul 2 şi ce înseamnă tronsonul 1. Am venit de la Craiova pe acest aşa zis tronson 1, am avut o discuţie cu directorul de acolo, noi toţi, eu ştiu aceste explicaţii care continuă să vină. I-am atenţionat că am schimbat inclusiv cadrul legal în urmă cu 10 zile prin OUG şi că îmi doresc ca în perioada următoare să existe o altfel de mobilizare, şi ne dorim cu toţii, fiindcă altfel o să facem tronsonul 2, o să fie finalizat şi tronsonul 3, iar legătura cu Craiova, la ritmul acesta, nu va fi făcută. (…) În acest moment, directorul CNAIR m-a informat că tot ceea ce ţine de companie, toate revendicările, pe tronsonul 1 au fost rezolvate, este liber de sarcini, şi mă aştept ca pe tronsonul 1 să existe o mobilizare ca pe tronsonul 2 şi tronsonul 3. Dacă nu, vom intra pe procedură ca să găsim constructori serioşi, care să termine în timp lucrările aşa cum se angajează“, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a efectuat luni o vizită pe şantierul tronsonului II al Drumului Expres Craiova-Piteşti, acolo unde lotul 1, cu o lungime de 18,5 kilometri şi care ocoleşte localitatea Balş, este aproape finalizat, circulaţia urmând a fi deschisă în data de 21 aprilie.

Firma Tirrena Scavi SpA, din Italia, a câştigat licitaţia pentru primul tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care traversează localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti. Lucrările pentru cei 17,7 km, în valoare de 76 milioane de euro fără TVA, ar fi trebui finalizate în acest an, însă stadiul efectiv al lucrărilor nu depăşeşte nici 50%, astfel că este greu de crezut că termenul va fi respectat.  

Facebook Comments