Vâlcea, refugiaţi din Ucraina: Cel mai mic are câteva luni, cel mai vârstnic, 80 de ani

Peste 160 de refugiaţi din Ucraina sunt cazaţi la această oră în judeţul Vâlcea. Potrivit datelor centralizate la nivelul Comitetului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea, situaţia se prezintă astfel: 61 de refugiaţi stau la persoane fizice, 55 se află în unităţi hoteliere şi 9 persoane şi-au găsit adăpost în spaţiile puse la dispoziţie de unităţile administrativ-teritoriale, a anunţat Prefectura Vâlcea.

0

„Vâlcenii şi-au dovedit ospitalitatea şi generozitatea. 61 de suflete din Ucraina, care au fugit din calea războiului, sunt cazate în mai multe localităţi din judeţ, în casele unor oameni cu suflet de aur din: Râmnicu Vâlcea (25 persoane), Bărbăteşti (9), Fârtăţeşti (6), Stoeneşti (1), Buneşti (3), Budeşti (3), Mihăeşti (7), Roeşti (5) şi Berbeşti (2). 
În unităţile hoteliere din judeţul Vâlcea se află 55 de refugiaţi – 47 într-un hotel din Băile Olăneşti, încă cinci sunt cazaţi într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea, iar alte trei persoane într-un hotel din Drăgăşani. De asemenea, 42 de copii şi mame sunt cazaţi la  Liceul Tehnologic de Turism din Călimăneşti. Dispensarul din satul Zăvoieni al comunei Măciuca găzduieşte nouă persoane.
De la începutul războiului din Ucraina, în judeţul Vâlcea 171 de refugiaţi au fost cazaţi la persoane fizice, unităţi hoteliere şi în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale. 46 dintre aceştia au părăsit spaţiul de cazare.
Cel mai vârstnic refugiat cazat în judeţul Vâlcea are 80 de ani şi se află la locuinţa unui râmnicean, iar într-un hotel din Drăgăşani este cazat un copilaş de numai câteva luni”, a precizat Nicoleta Chera, purtător de cuvânt al Prefecturii Vâlcea.  

Facebook Comments