Claudia Banu: „Două proiecte noi votate la Senat aduc beneficii locuitorilor municipiului Râmnicu Vâlcea”

„Prin modificările aduse Legii nr.121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambient, ca urmare a datelor statistice furnizate de Institutul Naţional de Statistică, există patru noi aglomerări stabilite printre care şi municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel, pentru că reşedinţa de judeţ înregistrează o populaţie mai mare de 100.000 de locuitori, unităţii administrative teritoriale îi va reveni obligaţia realizării hărţilor strategice de zgomot şi planurilor de acţiune”, potrivit Claudiei Banu, senator de Vâlcea.

0

„Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea va întocmi harta strategică de zgomot pentru evaluarea globală a expunerii la zgomot dintr-o zonă dată, până la jumătatea anului viitor. Rezultatul acestui demers este acela de a stabili previziuni şi soluţii generale pentru zonele poluate fonic. Aceste planuri de acţiune se reevaluează şi, dacă este cazul, se revizuiesc, atunci când se produc modificări importante care afectează situaţia existentă privind nivelul zgomotului.
Efectul imediat este acela de a atenua zgomotul produs de traficul feroviar şi rutier în oraş, fiind vizate inclusiv zonele industriale. Avantajele realizării acestor hărţi sunt dezvoltarea de noi zone rezidenţiale, menţinerea zonelor de linişte deja existente, stabilirea concluziilor şi impunerea unor soluţii corecte privind zonele afectate de poluarea fonică determinată de trafic.
A doua modificare votată azi vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Prin Legea 39/2022 este vizată actualizarea legislaţiei în raport cu cerinţele tehnico-economice şi de mediu. Astfel, prin procesul de anvelopare este acordată importanţa cuvenită reparării/înlocuirii ascensoarelor sau a componentelor mecanice ale acestora pe baza raportului tehnic de specialitate.
Toate detaliile pot fi parcurse de cei interesaţi accesând linkul https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=23988.
Precizez că ambele proiecte au trecut de Senat, ele fiind transmise către Camera Deputaţilor”, potrivit senatorului vâlcean.

Facebook Comments