Deputatul Neaţă – Iniţiativă legislativă pentru traseele de promenadă şi de biciclete

Deputatul PSD de Vâlcea Eugen Neaţă a anunţat o nouă iniţiativă legislativă pe care o consideră „foarte importantă pentru localităţile care au primari determinaţi să dezvolte şi să modernizeze municipiile, oraşele şi comunele pe care le au în administrare”. Iniţiativa parlamentarului vâlcean prevede ca terenurile pe care se poate amenaja un mare traseu de promenadă şi de biciclete să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea localităţilor care doresc să investească în acest proiect.

0

„M-am documentat pentru a argumenta iniţiativa mea în două dintre aceste oraşe. Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti. Am avut lungi discuţii cu primarii Mircia Gutău şi Florinel Constantinescu în căutarea unei soluţii legislative pentru subiectul preocupării noastre comune.
Ideea a pornit şi de la miile de oameni care au semnat online o petiţie de susţinere a unui proiect prin care se poate realiza o pistă de biciclete pe Valea Oltului, folosind digurile lacurilor de acumulare şi malurile râurilor (https://campaniamea.declic.ro/…/vrem-pista-de-biciclete…). Spuneam cu câteva săptămâni în urmă că am purtat o discuţie pe această temă şi cu ministrul energiei, pentru că la acest minister se găseşte administrarea amenajărilor hidroelectrice de pe Valea Oltului şi din regiuni asemănătoare din România.

Eugen Neaţă

A venit, deci, vremea să depun în mod oficial o iniţiativă legislativă pe această temă şi am făcut-o pe 8 martie, deschizând un tabel pe care şi alţi parlamentari l-au semnat în susţinerea iniţiativei mele.
Ca şi în iniţiativa din 2018, cea care a făcut posibilă împroprietărirea localităţilor Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea cu zeci de hectare de pădure pentru amenajarea unor mari parcuri locale, am cerut şi de această dată ca terenurile pe care se poate amenaja un mare traseu de promenadă şi de biciclete să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea localităţilor care doresc să investească în acest proiect (vezi imaginile ataşate).
Am adăugat o expunere de motive, conform procedurii din Parlamentul României, arătând că dorinţa administraţiilor locale nu este numai la noi, la Râmnicu Vâlcea şi la Călimăneşti, ci şi în alte zeci şi zeci de locuri din întreaga ţară. Poate că proiectul nostru vâlcean are un plus de forţă pentru că este susţinut de una dintre cele mai pitoreşti zone din România, Valea Oltului, şi de obiectivele turistice şi de monumentele istorice şi religioase care s-au ridicat de-a lungul timpului pe ambele maluri ale râului Olt. Primarii Florinel Constantinescu şi Mircia Gutău sunt pregătiţi să iniţieze aceste proiecte imediat ce legea le va permite să finanţeze şi să coordoneze lucrări de amenajare a traseelor pe teritoriul localităţilor lor. Urmărim împreună, etapă cu etapă, vot cu vot, drumul iniţiativei legislative pe care am formulat-o, am semnat-o şi am depus-o în Parlamentul României”, a precizat Eugen Neaţă.

Facebook Comments