Deputatul Daniela Oteşanu: „Camera Deputaţilor a adoptat legea privind obligativitatea criteriului verde la licitaţii”

Deputatul PSD de Vâlcea Daniela Oteşanu a anunţat că în Camera Deputaţilor a fost adoptată luni legea privind obligativitatea criteriului verde la licitaţii, care va da o şansă în plus firmelor româneşti de a participa cu succes la licitaţiile publice ale statului.

0

„Susţinerea producătorilor români şi a companiilor româneşti trebuie să fie o prioritate în această perioadă! Am reuşit pe 14 martie  să trecem de Camera Deputaţilor – cameră decizională legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitaţii, după model european, prin care susţinem capitalul românesc, şi implicit comunităţile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.
Concret, această lege iniţiată de PSD va da o şansă în plus firmelor româneşti de a participa cu succes la licitaţiile publice ale statului. Astfel, în evaluarea ofertelor la licitaţii vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât eşti mai aproape cu marfa de destinaţie, cu atât eşti mai avantajat!
Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitaţie decât unul român pentru că primeşte punctajul maxim pentru „criteriul verde” (adică poluare redusă).
Asta vom face acum şi în România! Companiile româneşti au nevoie de o susţinere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic!”, potrivit parlamentarului social-democrat.

Facebook Comments