Cum să îți alegi corect camera de supraveghere?

Există multe camere de supraveghere diferite, cu diferite tehnologii de înregistrare și comunicare. Există camere cu infraroșu pentru vedere pe timp de noapte sau pentru instalații exterioare, camere WiFi pentru interiorul unei case sau al unui apartament, camere de securitate cu fir pentru instalații profesionale, camere wireless etc.

0

Exista multe camere de supraveghere diferite, cu diferite tehnologii de inregistrare si comunicare. Exista camere cu infrarosu pentru vedere pe timp de noapte sau pentru instalatii exterioare, camere WiFi pentru interiorul unei case sau al unui apartament, camere de securitate cu fir pentru instalatii profesionale, camere wireless etc. Vezi mai multe detalii si produse pe comenzi.ro.

Fara a vorbi despre o adevarata „supraveghere” la distanta, camera de supraveghere va permite sa va supravegheati locuinta si poate, daca este necesar, sa inregistreze urmele unei intrari prin efractie. Prin urmare, este completarea ideala a unui sistem de securitate, fie ca este vorba de o camera de supraveghere fara fir, cu infrarosu, cu unghi larg si de inalta definitie, fie ca este echipata cu un inregistrator digital. In aceasta sectiune veti afla tot ce trebuie sa stiti despre camerele de supraveghere.

De ce sa achizitionati o camera de supraveghere?

Un sistem de alarma traditional se bazeaza pe detectoare capabile sa declanseze automat alarma atunci cand detecteaza un fenomen suspect, dar este totusi necesar sa puteti controla ce se intampla in incinta atunci cand nu sunteti acolo. Aici intervine camera de supraveghere. Datorita lentilelor sale si a capacitatilor de comunicare, puteti urmari ce se intampla in campul dumneavoastra vizual pentru a evalua o posibila amenintare sau pur si simplu pentru a verifica daca nu exista anomalii.

Camera de supraveghere indeplineste astfel o dubla misiune. Imbunatateste securitatea spatiilor supravegheate si ofera utilizatorului o modalitate de a supraveghea lucrurile, de a se linisti daca are cea mai mica ingrijorare cu privire la proprietatea sa sau la cei dragi. Nu este nevoie sa asteptati o alerta pentru a va conecta la camera: de exemplu, o puteti utiliza pentru a verifica daca nu au fost lasate lumini aprinse atunci cand plecati in vacanta. 

Care este bugetul si pretul pentru o camera de supraveghere?

Preturile variaza considerabil in functie de tehnologia utilizata: o camera cu infrarosu conectata costa mai mult decat un model standard alimentat prin cablu. In practica, pretul unei camere de supraveghere variaza de la cateva sute, la cateva mii de lei. Pentru a face alegerea corecta, este important sa nu va limitati la camera: in schimb, luati in considerare problema securitatii in ansamblu, integrand supravegherea video, dar si celelalte aspecte de protectie de care doriti sa beneficiati zilnic.

Calitatea imaginii, o caracteristica absolut importanta de urmarit

Bineinteles, calitatea inregistrarii este cruciala pentru o camera de supraveghere. Prin urmare, am notat distanta la care camera poate citi un numar de inmatriculare in diferite conditii de iluminare.

De asemenea, am evaluat inregistrarile in infrarosu, care sunt utile pentru a vedea ce se intampla pe timp de noapte. In general, camerele s-au descurcat mai putin bine la testul de calitate a imaginii pe timp de noapte, deoarece acestea sunt mai putin capabile sa „vada” la distanta.

O rezolutie ridicata nu inseamna intotdeauna o calitate mai buna a imaginii. De exemplu, una dintre camerele cu cea mai mare rezolutie s-a comportat mai putin bine in aceasta privinta decat alte modele cu o rezolutie mai mica.

Facebook Comments