Deputatul Ionuţ Stroe (PNL), noul vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Deputatul Ionuţ Stroe, care este şi purtătorul de cuvânt al PNL, va reprezenta România din poziţia de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. El spune că, printre subiectele pe care le pune pe agenda APCE sunt ameninţările Rusiei, criza în energie, precum şi criza sanitară ori cea a migrației.

0

„Începând de astăzi, voi reprezenta România în poziția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Țara noastră obține prin acest rol o voce la cel mai înalt nivel european, iar pentru mine este onorant să preiau o asemenea responsabilitate. Este un mandat care debutează în condiții extraordinare, în care amenințarea Rusiei pentru securitatea din zonă este o îngrijorare pentru toată Europa. Voi insista să discutăm acest subiect la APCE cât mai curând, de urgență, și să avem un punct de vedere ferm, care să descurajeze posibile încălcări ale normelor și dreptului internațional. Rusia trebuie să înțeleagă că Europa nu va ceda în față amenințărilor și intimidărilor ei. Celelalte subiecte pe care voi dori să le pun pe agendă sunt la fel de importante pentru România: soluții comune pentru criza în energie, depășirea crizei sanitare sau migrația.
APCE este un for prin care Europa se poate exprima solidar, poate da un mesaj ferm pentru diplomație, singurul mod în care pacea poate învinge. Iar România are un cuvânt de spus“, a scris, pe pagina sa de facebook, deputatul liberal.

Facebook Comments