Marcel Ciolacu (PSD): Am finalizat pachetul de măsuri astfel încât să stopăm escaladarea preţurilor şi să ieftinim facturile!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a fost finalizat pachetul de măsuri cu privire la preţurile la energia electrică şi gaze naturale, acestea urmând a fi discutat în şedinţa de coaliţie programată pentru după-amiaza zilei de luni.

0

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie, cât şi către economie şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului, atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an. Avem aceste măsuri finalizate, le mai discutăm acum, la ora 10:00, cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Naţional şi, la ora 17,00, în coaliţie“, a spus Ciolacu, care a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz „este suportabilă de către bugetul de stat“, iar această măsură trebuie luată de la 1 februarie.
„Sunt mai multe variante, inclusiv am văzut ce s-a întâmplat în Franţa cu plafonarea preţurilor, cu plafonarea preţurilor la energie la companiile de stat, la cea mai mare companie de stat, şi aceasta este o măsură pe care am putea să o luăm. După ce avem o decizie finală luată în coaliţie, o vom prezenta. (…) Sunt mai mult măsuri şi au o coerenţă între ele. La şedinţa de coaliţie este invitat şi domnul ministru al Energiei şi reprezentanţii ANRE şi ai ANPC“, a afirmat liderul PSD.

Facebook Comments