Poleiul, inamicul numărul 1 al craiovenilor

Poleiul le-a dat mari bătăi de cap craiovenilor miercuri dimineaţă, cei mai afectaţi fiind pietonii şi şoferii. Din pricina acestui fenomen meteo extrem, pe străzile din oraş s-au înregistrat numeroase tamponări, care s-au soldat cu pagube materiale, dar şi cu victime.

0

„În această dimineață, pe drumurile publice din județul Dolj au fost sesizate 10 evenimente rutiere. Din acestea, 8 au fost soldate doar cu pagube materiale, în două situaţii fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
De asemenea, polițiștii doljeni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale administratorilor drumurilor publice, cu amendă in valoare totală de 21.750 de lei“, se arată într-o informare a IPJ Dolj.

Autorităţile craiovene au anunţat că, pentru a combate poleiul, pe străzile şi trotuarele din municipiu au fost împrăștiate peste 100 de tone de sare. „Echipele de la Salubritate acționează din noaptea de 12.01.2021 la împrăștierea materialului antiderapant pe străzile din Craiova și vor continua intervenția permanent până la curățarea tuturor străzilor din municipiu. Pentru îndepărtarea poleiului, ca urmare a scăderii temperaturii, au fost împrăștiate pe străzi și trotuare peste 100 de tone de sare. Utilajele acționează pe arterele principale, în apropierea spitalelor și unităților de învățământ, iar ulterior vor intra și pe arterele secundare și în parcările de reședință“, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Facebook Comments