Liberalii doljeni obţin două funcţii de secretar de stat în cabinetul Ciucă

Partidul Naţional Liberal a stabilit la începutul acestei săptămâni o formulă internă pentru desemnarea judeţelor care vor fi conduse de un prefect liberal. Totodată, au fost stabilite şi criteriile pentru desemnarea persoanelor care vor ocupa funcţii de secretari de stat în cabinetul Ciucă şi judeţele din care acestea provin.

Nicolae Ciucă, încadrat de deputaţii Ionuţ Stroe şi Ştefan Stoica

„Partidul Naţional Liberal a stabilit astăzi o formulă politică de împărţire echilibrată a posturilor de prefecţi şi a poziţiilor de secretari de stat care revin Partidului Naţional Liberal urmare a algoritmului de reprezentare a celor trei partide de guvernământ în România. Este un pas pe care am vrut să îl facem acum, după ce, evident, am epuizat prioritatea zero a coaliţiei de guvernământ, şi anume adoptarea Legii bugetului de stat, tocmai pentru a asigura o bună funcţionare şi o fluidizare a procesului de conducere a aparatului public central de stat şi a administraţiei publice locale”, a declarat deputatul craiovean Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe

În plus, liberalul susţine că mai degrabă este vorba despre o reaşezare, nu o schimbare din temelii a garniturii din linia a doua guvernamentală: „Pe cale de consecinţă, Partidului Naţional Liberal îi revin 18 poziţii de prefecţi şi 33 de poziţii de secretari de stat. Pentru Partidul Naţional Liberal, este în esenţă o reaşezare, aş putea spune, pentru că nu este vorba de o schimbare din temelii, nu este vorba neapărat de noi nominalizări pentru toate aceste poziţii, pentru că mulţi din cei care vor ocupa aceste posturi deja se regăsesc în funcţie, sunt deja la post şi nu se pune problema unor noi nominalizări. Celor care, din păcate, vor părăsi aceste poziţii le mulţumim şi cu siguranţă ne vom putea baza pe ei şi pe expertiza lor şi în viitor, în alte funcţii din zona administraţiei publice centrale sau locale”.

În încheierea unui breefing de presă susţinut marţi seara, Stroe a subliniat că, la nivelul partidului, nu s-a discutat despre nominalizări ale unor liberali pentru respectivele funcţii: „Nu am discutat de nume, ci doar de repartizarea acestor funcţii la nivelul organizaţiilor politice din judeţe. Evident că pe lângă acest criteriu care ţine de buna şi corecta reprezentare echilibrată a tuturor partidelor, a contat enorm de mult activitatea celor care până acum au fost în funcţie, adică modul în care a fost apreciată performanţa lor în aceste funcţii, a contat foarte mult mapa profesională a fiecăruia dintre ei şi, bineînţeles, au contat şi negocierile locale ale partidelor de guvernământ, care au stabilit la nivel local ocuparea anumitor poziţii pentru fiecare”, a mai precizat Ionuţ Stroe.

În ceea ce priveşte judeţul Dolj, doi craioveni vor ocupa poziţii importante la nivel guvernamental central. Daniel Baciu va rămâne, în continuare, preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, funcţie asimilată cu cea de secretar de stat, în timp ce organizaţia Dolj va trebui să nominalizeze o persoană pentru a ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Sportului. Conform unor surse din interiorul PNL Dolj, în poll-position se situează Flavius Sirop, fost subprefect al judeţului.

Facebook Comments