Horoscop 2022

0

Capricorn (22.12-20.01)
Până la 1 februarie, veţi fi încă ancorat în finisări şi finalizări agreate de Anul Tigrului de Apă. Ele vizează spaţii şi locaţii, dar şi idei sau iniţiative. Mentalul acestui nativ de pământ, când saturnian, când uranian, este creativ, flexibil, adaptabil. Capricornul ţine foarte mult la imaginea publică, nu şi-o riscă în situaţii aflate pe muchie de cuţit. Îşi calculează mutările pe tabla de valori. Cea de-a 8-a casă astrală, a aptitudinilor, controlată de Soare, se va dovedi prin excelenţă viabilă din luna mai până în septembrie. Cu atât mai mult, cu cât, în plan general, primele cinci luni din 2022 vor fi marcate de contradicţii, de ajustări şi reajustări, cărora le veţi face faţă, nu fără parteneriate solide. Psihologii spun că pentru a alunga îndoiala, orice nativ are şapte secunde la dispoziţie. Ascendentul în Marte conferă tărie de caracter.   

Vărsător (21.01-18.02)   
Pentru un semn de aer, sistemul respirator este tăria şi slăbiciunea. Protejaţi-vă! Gură de oxigen prin descărcarea de credite, împrumuturi etc. şi prin revenirea la pulsul normal. Latura sentimentală joacă un rol major în definirea geometriei karmice, suma consecinţelor etice. Nu vă lăsaţi dus de valuri ademenitoare dacă vreţi să nu fiţi în aer. Negociaţi totul până la blană, se ştie doar că afară-i vopsit gardul. Conjuncturile astrale în lunile fără soţ sunt aducătoare de bani. În lunile cu soţ, aducătoare de pagubă. Pe ici, pe colo, activităţile fizice devin prioritare poate şi pentru că vă ghidaţi după un concept practic imediat. Îşi mai sumete omul şi mânecile…În prima jumătate a lui 2022, punct ochit şi punct lovit într-o relaţie cu totul aparte, de afaceri sau pe lângă. Veşti dătătoare de tonus, de optimism, din partea unor rude îndepărtate.      

Peşti (19.02-20.03)
Spre finele iernii astronomice, când Soarele revine în prim-planul zodiei dv., se completează ţintarul pe toată durata Tigrului de Apă. Stare de spirit bună, fler, magnetism, destule pe cap de locuitor. Schimbările vizează jobul, căminul, pot merge până la oficializarea relaţiei de cuplu. Acolo unde s-a întâmplat deja, un bebeluş e pe drum. Cu totul incidental, când casa nu bate cu masa, ritmul biologic are de suferit. Dacă se reface din mers, asta se datorează câtorva sextile jupiteriene începând cu luna august. Deşi membrele inferioare se vor „plânge” treptat de oboseală şi alergătură. Ajutor neprecupeţit din partea părinţilor. Cea de-a 12-a casă astrală şi ultima, a socotelilor cu destinul, vă restituie un drept, o cotă-parte. Se prea poate să încheiaţi Anul Tigrului de Apă înotând în amonte din cauza unor neînţelegeri stupide.  

Berbec (21.03-20.04)
Acest semn cardinal de foc, având în Marte şi Pluton repere dirijist-exclusiviste, are de ars etape până la a se adapta provocărilor inerente. Când liniştea dinaintea furtunii, când furtună în ibric. Pentru că socializaţi cu cine se nimereşte, puteţi blufa, dar puteţi să şi daţi lovitura. Va fi un parcurs atrăgător în foarte multe privinţe. Viaţa de cuplu, cu întreg alaiul ei de trăiri, va excela. Sextilul Soare-Marte, specific zodiei, va proba ca bun recuperator al unor cauze aparent pierdute. Avansaţi pe durata întregului an al Tigrului de Apă acolo unde lucrurile au scârţâit la început. Atenţie la influxurile plutoniene capabile să vă ducă prin salturi de la o extremă la alta, deşi drumul drept e soluţia. Dragostea şi câştigurile băneşti nu sunt opozante, dar iscă scântei atunci când vă aşteptaţi mai puţin. Apoi, excesul de orice zel e contraproductiv, dacă nu ştiaţi.   

Taur (21.04-21.05)
Greoi şi confuz în debutul de an, marcat de restricţii. Orice tip venusian, sensibil şi delicat, resimte şocul. Însă nu va dura prea mult până când râul umflat va reveni la matcă. Mesaj neaşteptat în limita conjuncţiei Venus-Lună din martie, dublat de un altul, în plan familial, prin aprilie. Anul Tigrului de Apă rezervat acestui mutabil semn de pământ, introvertit şi nu prea, este şi al motoarelor la turaţie maximă. Mai rar aşa ocupaţii care presupun ingeniozitate şi talent. Unii dintre tradiţionalii companioni comunicativi provin din Fecioară şi Rac, zodii complementare. Perioada anului cea mai pigmentată sentimental vizează mediana. Cum titulara Venus este şi planeta banului, pe lângă a dragostei, nu doar că pică dacă nu curge, ci şi umple paharul. În arealul sănătăţii, somnul profund induce un modus vivendi de invidiat.   

Gemeni (22.05-21.06) 
Guvernată de Mercur, iată o zodie grea, la propriu şi la figurat, în contextul celor 12 luni care de care mai pestriţe. Vi se cere să fiţi raţional, prudent, hotărât. Odată ce aţi decis, nu vă întoarceţi din drum. Indiferent că sunteţi pianist sau mic întreprinzător, partea obsesiv idilică, măcar până la anul pe vremea asta, daţi-o uitării. Înamoraţi-vă cu măsură, cu măsura faptelor în sine. Vi se încredinţează, cu amprentă personală, dar şi de grup, proiecte „ale anului”. Cea mai vizibilă dintre locaţiile metafizice va fi cea de-a 10-a casă astrală, a profesiei şi ambiţiilor. Îmbinaţi viaţa de familie cu toate celelalte aspecte adiacente. În plan secund, deloc neglijabil întrucât Mercur este o planetă cu toane, apar în casa a şasea, a sănătăţii, dereglări funcţionale episodice. O ieşire în lumea largă de contacte şi interferenţe vă surâde în sezonul autumnal.

Rac (22.06-22.07)         
Astrograma acestui crustaceu lunatic, acvatic prin definiţie, sincron prin excepţie cu anul Tigrului de Apă, este haşurată cu varii tipuri de influenţă binară: cu Jupiter, cum e mai profitabil, cu Soarele, cum e mai spectaculos. Veţi activa gene inactive şi veţi dezactiva gene active (Haruki Murakami!), pe firul subţire dintre imaginar şi real. Nu e o bombă horoscop, ci elongaţia unor gânduri cu acoperire factuală. Miezul verii şi miezul iernii se vor situa, ca în oglindă, la înălţimea aşteptărilor programate. Bioritmul în formă este, paradoxal, cel dis-de-dimineaţă. Reţineţi şi subliniaţi mental: sistemul locomotor constituie una din slăbiciuni. Specialiştii vă recomandă să îmbinaţi sedentarismul (unde e cazul) cu activităţi în aer liber. Dacă veţi binevoi să îmbinaţi şi utilul cu plăcutul, ar fi ca şi cum aţi întineri (unde e cazul).

Leu (23.07-22.08)
În manualul de astrologie, figuraţi, cu astrul zilei reactualizat, ca principal furnizor de „panouri fotovoltaice”. Vi se insuflă energie, dinamism, poză de lider, dar în politică etapele se fac repede scrum. Pe revers – orgolii, intrigă, impulsivitate. La doi-trei amici, un inamic. De înţeles din ce pricini cercul de prieteni e de fapt un cerculeţ. Dezacorduri ca între subiect şi predicat în experienţa de cuplu. Sau, dimpotrivă, în lipsa ei. Prima jumătate a anului încredinţat Tigrului de Apă cuprinde importante finalităţi investiţionale, prospective şi creative, înfloritoare financiar. A doua jumătate este ca un urcuş în pantă, dătător de oxigen şi de viziune tonică. O deplasare specială, single sau în grup, ”facilitată” (la o adică) de sextilul Jupiter-Soare, face toţi banii. Veste de bun augur din partea unora dintre cei cu care vă aflaţi pe bloguri.          

Fecioară (23.08-22.09)
Uitaţi-vă în treacăt peste zodia de aer a Gemenilor, aspectată de acelaşi Mercur, când distant, când familiar, şi extrageţi ceea ce vă reprezintă. Cu menţiunea că toată configuraţia trebuie adusă la concept terestru. Să vă ajutăm. Avem în cătare, deloc accidental, cea de-a 2-a casă astrală, a stării materiale. Câteva conjuncţii, pe care nu le mai nominalizăm, acţionează complementar, pe plus, fiind poate şi timpul. Să fie o schimbare de job? O afacere pe cont propriu? Veţi vedea. La fel de bine-venită este cea de-a 5-a casă astrală, care ţine de temperament şi sensibilitate. Ei bine, dacă în felul ei nici Fecioara nu e charismatică, atunci care din zodii? Răspuns: niciuna! În consecinţă, Anul Tigrului de Apă se conturează ca fiind oportun şi prolific. Până la urmă, totul e, din orgolii nemăsurate, să nu vă culcaţi pe laurii victoriei.   

Balanţă (23.09-22.10)
Vecinul de compartiment stelar, şi el cu Venus în frunte, Taurul, vă poate învăţa destule pe partea de învingător. Apropiaţi-vă. Câte familii nu s-au întemeiat pe această comuniune terestră şi extraterestră!… Calităţile specifice Balanţei: cumpătul, judecata, raţionalul şi alte sinonimii. Bomba astrologică ar fi să vă cuplaţi cu un Rac în vremurile când dictează contul bancar, maşina şi vila. Şi totuşi, într-un an ca acesta, atipic, e foarte posibil, metaforic, să vă fure decorul. Sunteţi un semn de aer  greu de domolit, şi asta deoarece, amintindu-vă de un cunoscut personaj romanesc, aveţi pe ce vă baza. Pe carieră, pe maniere, pe gust rafinat. Pentru cei mai tineri, orizontul de aşteptare ar fi scurt pritocit. „Cum în cer aşa şi pe pământ” e mottoul biblic. Unde poate fi lovită Balanţa? În amorul propriu. Păziţi-l cu săbii de-oţel!

Scorpion (23.10-21.11)
Zodie de apă pricepută mai puţin să înoate şi mai mult să treacă podul. Structură paradoxistă. Poate şi fiindcă planetele titulare, Mercur şi Neptun, deseori se disociază. Altminteri, fiecare contribuie în felul ei stelar. Mercur îşi arată muşchii, Neptun umflă pânzele, când ale şansei şi inspiraţiei, când ale dorului de ducă. Eventual „până la mama”, unde să-şi ia cu el şi o parte din bagaje. Anul 2022 se va dovedi extrem de sofisticat, iubitor de pasarele şi punţi, de serpentine şi poteci înguste. Când Venus, primăvara, când Soarele, vara, vor avea un aport substanţial în definirea şi devenirea Scorpionului. Unele influxuri pot fi cu totul spectaculoase în dragoste şi profesie. Poate îmbrăca orice, şi halat de spital, şi haină militară. Pretenţios şi nevrotic, va compatibiliza numai după ce se asigură că are de ce.

Săgetător (22.11-21.12)
Rămâne unul dintre moderatorii de clasă în anul Tigrului de Apă. Fără parti-pris-uri, fără concesii, dar cu mare consum de energie şi elan lăuntric, dacă nu şi devoţiune. Semn mutabil de foc, dublu aspectat, de Jupiter şi Neptun, nici vorbă să umble însă cu tăciuni aprinşi. Dimpotrivă, se adaptează focului sacru, care poate fi tradus şi printr-o dragoste incendiară. Este zodia care se pregăteşte cu zel, şi în numele celorlalte 11 surate, pentru a preda ştafeta şi a croi drum luminii solare şi frumuseţii din om. Romantic spus, dar nimic mai realist. Conjuncţionat de Venus şi Marte, Marele Benefic – Jupiter – o îmbogăţeşte şi o înnobilează în planul ideilor îndrăzneţe, mai ales dacă se apucă să citească în stele. Încheie spectaculos anul, dar porţiunea de magie şi încântare este plasată având Luna ca principal motor de căutare. 

Facebook Comments