Cîţu refuză dialogul cu PNL Vâlcea, filiala îi trimite o scrisoare

Într-o încercare de captatio benevolentiae, PNL Vâlcea i-a trimis lui Florin Cîţu o scrisoare oficială prin care i se solicita o întâlnire având ca temă „situaţia politică actuală”. Documentul care ar fi trebuit să fie de circuit interior a fost dat pe sub mână şi presei centrale. Efectul: majoritatea canalelor media au titrat că preşedintele PNL nu răspunde la telefoanele filialei Vâlcea, aşa că s-a recurs la această formulă disperată de adresare. În mod evident, este adevărat. Cîţu nu are capacitate de dialog şi nici înţelepciunea de a trece peste faptul că exact în Vâlcea, judeţul său natal, liberalii l-au cam susţinut pe Orban la alegerile interne. Dar şi la PNL Vâlcea se întâmplă ceva.

0

Adresa către Florin Cîţu este semnată de secretarul executiv al PNL Vâlcea, Laurenţiu Cazan. Acesta explică semnătura cu argumentul statutar că secretarul executiv duce la îndeplinire deciziile Biroului Politic Judeţean (BPJ).
Ei, aş! O astfel de corespondenţă „de rang înalt” şi care trebuia să transmită şi un mesaj de unitate a liderului de filială cu echipa sa, trebuia să aibă semnătura preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican. Cazan, eventual, concepea documentul. Bine că nu a semnat „Sconcsul”, ştiu cei de la PNL Vâlcea despre cine este vorba!
Asta miroase a neasumare, a afront sau a ambele, iar Buican ar trebui să schimbe strategia, dacă nu vrea să fie el schimbat din funcţie.
Întrebat care este agenda de discuţii propusă de PNL Vâlcea în cazul unei eventuale întâlniri cu liderul naţional, Laurenţiu Cazan zice că, deocamdată, nu există o agendă clară. ”Ne propunem o întâlnire în care să discutăm aspecte importante din viaţa partidului. La momentul în care ni se va confirma solicitarea, vom stabili o listă de teme”. Greu de crezut că încă sunt bâjbâieli pe motivele nemulţumirilor. Dar poate că doar atât a înţeles domnul Cazan.

Adresa PBJ al PNL Filiala Vâlcea

„Prin prezenta, vă înaintăm Decizia cu nr. 172, din data de 17.12.2021 a Biroului Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal, filiala Vâlcea, conform căreia membrii Biroului Politic Judeţean şi primarii PNL din judeţul Vâlcea vă solicită o întrevedere cu Preşedintele PNL, domnul Florin Vasile Cîţu şi membrii Biroului Politic Executiv al partidului, având ca temă situaţia politică actuală. Propunem ca această întâlnire să aibă loc în data de 22.12.2021, la sediul Partidului Naţional Liberal din aleea Modrogan 1, Bucureşti. Avem rugămintea să ne comunicaţi în timp util (pentru a putea organiza deplasarea), dacă conducerea PNL (preşedinte şi prim-vicepreşedinţi) au disponibilitatea de a participa la această întâlnire şi, în această situaţie, ora la care întâlnirea este posibilă, în caz contrar, rugându-vă să ne comunicaţi o dată şi oră ulterioară posibilă. Cu respect, Biroul Politic Judeţean al filialei PNL Vâlcea”, se arată în adresa trimisă de organizaţie.

Facebook Comments