Sorin Grindeanu, avertisment pentru constructorul tronsonului I al drumului Craiova – Piteşti: „Să ia extrem de în serios termenul de finalizare!“

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, îi cere constructorului tronsonului I al drumului expres Craiova - Piteşti, firma Tirrena Scavi SpA, să se mobilizeze pentru a respecta termenul de finalizare din contract. „Fac un apel să ia extrem de în serios termenul de finalizare şi să ţină ritmul astfel încât să se înscrie în contract“, a spus Grindeanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Craiova. Conform ministrului, gradul de realizare pe acest tronson este de numai 45%.

0

„Tronsonul II (al drumului expres Craiova – Piteşti – n.red.) înseamnă inclusiv variantele ocolitoare pentru Balş şi Slatina, ceea ce pentru timpul de deplasare de la Craiova spre Bucureşti înseamnă foarte mult. Mobilizarea constructorului, care este acelaşi pe tronsoanele II, III şi IV, şi modul în care a făcut lucrările pe tronsonul II, este una care sperăm să se menţină şi pe tronsoanele III şi IV.
În schimb, eu vreau să fiu foarte direct legat de tronsonul I, cel care a început primul. Ritmul nu este unul care să ne mulţumească. Aminteam mai devreme că s-a ajuns la un stadiu până în 45%. Termenul de finalizare este sfârşitul anului şi fac un apel să ia extrem de în serios termenul de finalizare şi să ţină ritmul astfel încât să se înscrie în contract”, a spus Sorin Grindeanu, care a ţinut să adauge că acelaşi constructor – Tirrena Scavi SpA – se ocupă şi de varianta ocolitoare a Timişoarei, unde, de asemenea, există întârzieri.

Sorin Grindeanu şi Nicolae Ciucă, în vizită pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a remarcat faptul că pe tronsonul I sunt întârzieri din cauza unor proceduri legate de birocraţie. „Sunt anumite întârzieri pe tronsonul I care au fost cauzate de o anumită birocraţie şi proceduri în sensul în care abia de curând au fost emise descărcările la Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, de asemenea, descărcările pentru siturile arheologice. Toate aceste chestiuni, odată rezolvate, cred că nu pot să mai fie folosite ca justificare în derularea lucrărilor şi să se încheie la termen. În schimb, premierul a declarat că lucrările la tronsonul II sunt realizate în proporţie de 90%. „Există lucrări care se apropie de finalizare pe tronsonul II. El este în proporţie de 90% aproape de finalizare. Discuţiile pe care le-am avut cu constructorul au fost lămuritoare în sensul în care au capacitatea şi, de asemenea, pregătite lucrurile să poată să finalizeze şi tronsonul II şi să înceapă şi tronsonul IV“, a mai afirmat premierul.

Ministrul, şocat de termenul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Craiova – Lugoj

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre situaţia drumului de mare viteză dintre Craiova şi Lugoj, acolo unde, în aceste zile, urmează să fie desemnat câştigătorul contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate. Sorin Grindeanu s-a arătat însă şocat de faptul că termenul pentru realizarea SF-ului este de 43 de luni. Tot văd anumite luări de poziţie a unora. Să ştiţi că, la începutul acestui an, s-a scos caietul de sarcini pentru SF pentru drumul expres Lugoj – Craiova. Termenul pentru desemnarea câştigătorului este în aceste zile, astfel că până la finalul anului vom semna contractul. Ştiţi cât este durata? Patru ani! Apropo de cum s-au făcut lucrurile la începutul anului. Şi nu este singurul caz. Şi pentru autostrada Ploieşti – Braşov avem un termen de şase ani pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectare. Sigur că ne vom gândi la soluţii (…) pentru a scurta toate aceste perioade aceste mari şi de neînţeles pentru noi“, a afirmat ministrul.

Facebook Comments