Ford a atins borna de un milion de vehicule produse în România

Autovehiculul cu numărul un milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP. Ford a atins acest important reper de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma, în anul 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

0

Evenimentul a fost marcat printr-un videoclip filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova, care îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT) – Adrien Fourmaux, cât și pe o parte din angajații fabricii de producție de vehicule de la Ford Craiova. Filmat pe parcursul a trei zile, împreună cu o echipă și o distribuție de aproximativ 40 de persoane, noul film intitulat „Ford Puma Hybrid Rally1 Distruge Petrecerea“ prezintă modelul M-Sport Ford Puma Rally1 în acțiune, într-un tur spectaculos, în incinta fabricii de la Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip la ediția din 2021 a Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally1 marchează prima incursiune a Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo din ianuarie 2022.

Povestea Ford la Craiova merge mai departe

Investiția totală a Ford în operațiunile sale de producție din România este de aproape 2 miliarde de dolari de la preluarea fabricii din Craiova în 2008. În ultimii ani s-au făcut investiții semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford de talie mondială din Craiova.
Compania Ford a confirmat în acest an că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Prin introducerea unui nou vehicul complet electric în 2024, la Craiova, Ford transmite un semnal clar că rămâne pe deplin angajat să ofere clienților săi de vehicule comerciale din Europa, un viitor cu zero emisii. Compania s-a angajat ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă să emită zero, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se estimează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Facebook Comments