Podul de lei de peste Prut
CJ Dolj trece graniţa cu investiţiile în Sănătate

Administraţia judeţeană taman ce a inaugurat noua UPU de la spitalul judeţean, dar continuă şi pe ultima sută de metri a lui 2021 cu alocările de fonduri pentru acest domeniu. Ultima investiţie se ridică la 500.000 de lei şi este destinată unui imobil din Republica Moldova: policlinica de la Spitalul Raional Cimişlia.

0

Totul în baza acordului de înfrăţire între judeţul Dolj şi raionul Cimişlia, semnat în urmă cu doi ani. Autorităţile moldovene au apelat la confraţii doljeni pentru a finanţa reparaţia acoperişului policlinicii, clădire care are câteva decenii la activ. „Se propune spre aprobare acordul de finanţare şi alocarea sumei de 500.000 lei pentru proiectul «Renovarea capitală a acoperişului clădirii Policlinicii Raionale Cimişlia cu elemente de ţiglă metalică şi sistem de evacuare a apelor pluviale» propus de către Raionul Cimişlia din Republica Moldova”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii CJ Dolj, care însoţeşte proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor judeţeni la şedinţa ordinară din 17 decembrie, ultima din acest an. Potrivit documentaţiei înaintate aleşilor judeţeni, Instituţia Medico- Sanitară Publică Spitalul Raional Cimişlia are importanţă deosebită pentru locuitorii raionului basarabean, acordând asistenţă medicală specializată unui număr de 60.000 locuitori din raionul Cimişlia, inclusiv 15.000 copii. Cât despre clădirea policlinicii, aici activează circa 80 de persoane din cadrul Spitalului Raional Cimişlia, anual la Secţia consultativă şi de ambulatoriu fiind înregistrate circa 135.000 de solicitări de asistenţă medicală.

Imobil din 1984

Potrivit datelor înaintate de reprezentanţii raionului înfrăţit cu judeţul Dolj, clădirea policlinicii, cu 7 nivele, a fost construită în anul 1984, beneficiind în ultimii ani de ceva lucrări de renovare, în ceea ce priveşte sistemul de termoficare şi aprovizionare cu apă caldă menajeră, ferestrele, precum şi lucrări de reparaţii capitale la etajele inferioare ale imobilului. „Acoperişul clădirii, care are o suprafaţă de 810 mp, este într-o stare deplorabilă. Acoperişul nu a fost reparat din anul 1989, fapt pentru care atât construcţia de lemn a acoperişului cât şi ardezia prezintă un grad ridicat de degradare. În consecinţă, atunci când plouă sau ninge, este inundat etajul superior al clădirii. Din această cauză, acesta trebuie reparat frecvent. De asemenea, atunci când bate vântul puternic, există riscul să cadă bucăţi rupte de ardezie de pe acoperiş peste trecători sau peste maşinile parcate în preajmă. Astfel, este necesară demontarea integrală a acoperişului existent şi montarea unui acoperiş nou, tip şarpant, din ţiglă metalică, cu instalarea sistemului de scurgere a apelor pluviale, pentru evitarea pătrunderii apei la fundaţia clădirii”, se arată în documentaţia înaintată aleşilor judeţeni.

Facebook Comments