Marius Budăi, ministrul Muncii: Niciun pensionar din țară nu va primi mai puțin de 2.200 de lei!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat declarat că niciun pensionar din țară nu va primi mai puțin de 2.200 de lei la începutul anului viitor. Pensionarii vor fi sprijiniți astfel în contextul scumpirii gazului și a energiei electrice.

0

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2,5 milioane de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. (…) Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură“, a afirmat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, ministrul Muncii. El a precizat că pentru pensionarii cu pensie de 1.600 de lei, sprijinul va fi până în 1.000 de lei, iar cei cu pensie de 1.000 de lei vor beneficia de 1.200 de lei.

Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a semnat două ordonanțe de urgență referitoare la creșterea alocaţiilor şi la majorarea pensiilor. Pensia minimă va crește de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar punctul de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei.
De asemenea, salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei brut. Astfel, o persoană plătită va primi în mână 1.524 lei net, adică cu 138 lei mai mult.

Facebook Comments