AUR: „Cumpărăm nişte avioane care au o vechime de peste 40 de ani, aflate la nivelul maxim de zboruri. Ce fel de afacere este asta?“

Reprezentanţii AUR critică decizia României de a cumpăra avioane F-16 din Norvegia şi anunţă că vor vota în Parlament împotriva aprobării acestei achiziţii. Aceştia spun că avioanele au o vechime de peste 40 de ani şi au atins nivelul maxim de zboruri, astfel că vom fi obligaţi să investim încă pe atât în modernizare, reparaţii şi mentenanţă.

0

„România intenţionează să cumpere 32 de avioane F-16 din Norvegia cu 354 milioane de euro. Potrivit guvernului norvegian, avioanele au peste 40 de ani vechime şi se apropie de finalul perioadei de serviciu. AUR va vota în Parlament împotriva aprobării acestei achiziţii“, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

Claudiu Târziu: Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi!

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, România putea cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi. „Cumpărăm nişte avioane care au o vechime de peste 40 de ani, aflate la nivelul maxim de zboruri, ca să investim încă pe atât în modernizare, reparaţii şi mentenanţă. Ce fel de afacere este asta? Am uitat oare vorba românească «suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine»? Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, şi puteam negocia mult mai bine. Zilele trecute, de pildă, armata americană a donat Greciei vehicule militare blindate în valoare de un miliard de dolari. Şi noi suntem un partener foarte valoros pentru Statele Unite ale Americii“, susţine Târziu.

George Simion: Vrem să vedem tehnică militară produsă în România!

„Nu era de ajuns că România este poarta de intrare pentru gunoaiele Europei şi că o treime din evaziunea fiscală are legătură cu Portul Constanţa. Nu am învăţat nimic nici din precedentele achiziţii de avioane. Guvernanţii insistă să încheie afaceri proaste pe spinarea contribuabilului român. Ceea ce noi cerem este o afacere corectă, care să implice pe cât posibil compensarea prin mecanismul offset. Vrem să vedem tehnică militară produsă în România, de braţe româneşti. Vrem ca 80% din banii investiţi să se întoarcă în ţară. Vrem să vedem patriotism şi demnitate, nu plecăciuni şi achiziţii de fiare vechi ale altora“, susţine şi deputatul George Simion.

Reamintim că ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a transmis Parlamentului o solicitare de aprobare prealabilă, în vederea achiziţionării unui pachet de 32 de avioane F-16 de la Guvernul Norvegiei şi a pachetului de bunuri şi servicii de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Facebook Comments