Asociația Crescatorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine: „Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă!“

Membrii Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) trag un semnal de alarmă în legatură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcuta de Guvernul Cîțu și care nici până în prezent nu a fost realizată. Fermierii susțin, de asemenea, că Guvernul nu a plătit fermierilor nici despăgubirile ce li se cuveneau ca urmare a sacrificării a peste un milion de porci în ultimele șase luni din pricina pestei porcine.

0

„Situația fermierilor crescători de porci din România este alarmantă. Guvernul nu a plătit ajutorul de COVID pe care îl așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală. România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare din cauza distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță.
Pesta porcină africană face în continuare ravagii. A închis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor. Nu mai avem speranțe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum! Suntem dezamăgiți de fostul prim-ministru Florin Cîțu, care nu a înțeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales în filiera porcului, dar și în alte sectoare. Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea.
Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîțu doar a distrus! Suntem curioși ce a făcut cu toți banii împrumutați. Cândva va trebui să dea socoteală românilor pentru asta. Noi, fermierii, suntem în situația de a pierde și bunurile personale cu care am girat la bănci. Cum este posibil ca din vară și până acum să nu fie plătite animalele ucise, cu ce plătim muncitorii?
Domnule Cîțu, ce ați făcut cu banii pentru COVID de la Uniunea Europeană? Ne-am pierdut răbdarea. Pentru că ați promis că ajutați zootehnia românească și, de fapt, ați ucis-o“, se arată într-un comunicat de presă semnat de către președinte ACEBOP, Mary-Eugenia Pană.

Facebook Comments