Comunicat de presă
USR: Coaliţia PSD-PNL-UDMR este o majoritate toxică formată de președintele Iohannis!

0

„USR a votat astăzi împotriva monstruoasei coaliții PSD-PNL-UDMR și a unui guvern antireformator care va ține România pe loc. Este o majoritate toxică formată de președintele Iohannis, care va avea aproape toată puterea în statul român. De azi, USR devine cel mai mare partid din opoziție și singurul partid din opoziție care îmbrățișează valorile democratice, europene și autentic liberale.

Anul trecut, am primit votul oamenilor pentru un program de modernizare a României. Am intrat la guvernare cu PNL și UDMR cu obiectivul de a pune în aplicare reformele din acel program. Și, în cele 11 luni cât am făcut parte din guvern, am reușit să punem la punct cel mai important program de reforme de după 1989 – Planul Național de Redresare și Reziliență, 30 de miliarde de euro, bani europeni pentru construirea de noi spitale, digitalizarea școlilor și extinderea rețelei de autostrăzi.

Din păcate, nici PNL, nici UDMR și nici președintele Iohannis nu au fost cu adevărat interesați de modernizarea României. Când ne-am opus jafului PNDL3, 50 de miliarde de lei pentru clientela de partid, au făcut totul să ne scoată de la guvernare. Acum, au găsit partenerul perfect pentru acest program de jaf din bani publici: PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989.
Peneliștii și președintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Sorin Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 și față de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi în 2017. Este o rușine.

Noi nu vom abandona niciodată obiectivul de modernizare a României și îi vom chema alături de noi pe toți cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliție antireformă. Alternativa liberală pe care USR o propune societății are ca prioritate bunăstarea oamenilor și modernizarea statului astfel încât să-și îndeplinească în mod real rolul de protejare și promovare a acestei bunăstări.  
USR este gata să înceapă discuții cu toți cei care împărtășesc această viziune politică și cred că o construcție solidă și onestă pe partea dreaptă a spectrului politic îi reprezintă.

Prin acest proiect al speranței, urmărim să câștigăm toate alegerile din 2024, pentru a da României:
– O guvernare liberală fără nuanțe, jumătăți de măsură și soluții imorale;
– Un președinte puternic, implicat și responsabil;
– O majoritate parlamentară preocupată de o agendă legislativă modernă, europeană;
– O administrație locală care cheltuie banii pentru comunitate și membrii săi, nu pentru clientela de partid.

Vom construi o alternativă liberală a românilor activi, neresemnați în fața minciunii, a hoției și a incompetenței. Îi vom reprezenta în egală măsură pe cei din România și din Diaspora, de la oraș sau de la țară, pe toți cei care își doresc o țară modernă, europeană, și care sunt gata să contribuie la dezvoltare României prin munca lor“, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Facebook Comments