A murit unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici din Vâlcea

Joi, 25 noiembrie, a încetat din viață Anton Mițaru, deputat PSD între anii 2000-2004 și preşedinte al Consiliul Judeţean Vâlcea în perioada 1992- 2000.

0

   Anton Mițaru s-a născut pe 7 august 1945 și a absolvit Institutul Politehnic Galaţi, Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare şi Tehnica Pescuitului, specialitatea morărit-panificaţie. Între anii 1968-1992 a lucrat la Întreprinderea Judeţeană Morărit-Panificaţie Vâlcea, instituție pe care a și condus-o între 1990-1992. În 1990 s-a înscris în FSN și, ulterior, a făcut parte din structurile de conducere ale PDSR, respectiv PSD.

Timp de mai mulți  ani a fost  consilier al primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Anton Mițaru suferea de afecțiuni cardiace, având și o operație pe cord, făcută  în urmă cu peste zece ani, de medicul Șerban Brădișteanu.

Necrolog

„Ne-a părăsit astăzi Anton Miţaru: un om drag, un administrator priceput al treburilor judeţului şi municipiului, un politician care a ştiut întotdeauna să negocieze pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru comunitatea locală. L-am cunoscut în numeroase ipostaze – prieten, colaborator apropiat în Primăria municipiului, profesionist gata să preia şi să ducă la bun sfârşit orice sarcină i se încredinţa – şi cu atât mai greu îmi vine, în aceste momente dureroase, să admit că de astăzi, Anton Miţaru a ieşit din viaţă pentru a intra în istoria locală. De numele său rămân legate o serie de realizări de excepţie în Râmnic şi în judeţ, care vor duce mai departe amintirea unui om dedicat celor din jur.

Condoleanţe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Mircia Gutău, primarul Râmnicului

Facebook Comments