Senatorul Claudia Banu: „Accesul organizaţiilor non-profit la sponsorizările din partea microîntreprinderilor devine mai uşor”

Una dintre iniţiativele legislative supuse recent dezbaterii Senatului se referă la modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, a anunţat Claudia Banu, senator PNL de Vâlcea.

0

„Mai exact, este vorba despre propunerea ca, începând cu anul 2022, partea din impozitul pe profit, respectiv din impozitul pe venitul microîntreprinderilor datorat de firme şi permis de lege, să poată fi redirecţionat oricând într-un interval de 7 ani beneficiarilor de sponsorizări, referindu-ne aici la entităţi non-profit, instituţii publice sau persoane fizice activând în educaţie, sănătate, cultură, cercetare, sport, drepturile omului ş.a.m.d.
Sumele respective ar constitui un fond din care s-ar putea acorda sponsorizări, urmând ca anual companiile să regularizeze sumele pe care le au la dispoziţie.
Măsura este benefică atât pentru donatori, care îşi pot elabora planuri de sponsorizări, cât şi pentru beneficiari, care vor avea acces la sume mai mari”, a precizat parlamentarul liberal.

Facebook Comments