Dacian Cioloş (USR): Nu vrem să legitimăm această mascaradă. Iohannis – naşul unei monstruoase coaliţii!

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat luni că partidul pe care îl conduce nu va participa la consultările pentru desemnarea unui nou premier, convocate de către preşedintele Klaus Iohannis, considerând că aceastea sunt doar un simulacru din moment ce rezultatul se ştie deja. Cioloş, la rândul său un fost premier desemnat, a mai spus că preşedintele Iohannis şi-a pierdut rolul de mediator şi s-a transformat în „naşul unei monstruoase coaliţii“.

0

„În şedinţa BN a USR am luat decizia că nu vom participa la consultările propuse de către preşedintele Klaus Iohannis. Din punctul nostru de vedere este un simulacru de consultări, cu un rezultat dinainte ştiut, iar participarea noastră nu ar face decât să legitimeze această mascaradă. Respectăm rolul instituţiei prezidenţiale însă, din păcate, de această dată, constatăm că preşedintele Iohanis şi-a abandonat rolul de mediator. Nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor, ci s-a poziţionat ca fiind chiar „naşul“ acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UMDR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care, din acest moment, va deţine întreaga putere în statul român şi ştim ce s-a întâmplat când PSD s-a mai aliat cu PNL, care au fost efectele asupra statului.
USR va conduce Opoziţia la acest bloc antireformator, pentru că bănuim că asta va fi acest guvern. (…) Nu vom vota un guvern capturat de către PSD, partid care a masacrat legile justiţiei şi care a gazat cetăţenii români pe 10 august. Liderii PNL abandonează orice speranţă de reformă a justiţiei.
(…) Regretăm că suntem în această situaţie, că a trebuit să aşteptăm atâtea luni în criză politică pentru a ajunge la o non-soluţie sau la o soluţie împotriva românilor şi a voinţei lor. O soluţie pe care preşedintele Klaus Iohannis o cauţionează întru totul şi mai dă astfel o şansă PSD-ului!“, a declarat Dacian Cioloş.  
 

Facebook Comments