Guvernul vrea să interzică montarea centralelor de apartament

Dezvoltatorii care construiesc noi blocuri nu vor mai putea monta centrale de apartament. Guvernul intenţionează să interzică montarea lor, invocând poluarea.

0

Anunţul a fost făcut de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, care susţine, într-o postare pe facebook, că ministerul pregăteşte un set de măsuri prin care se va institui interdicţia de a se instala centrale termice în apartamentele de bloc. „Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată.
Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată.
Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor“, se arată în postarea ministrului.  

Facebook Comments