Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru funcţia de premier. Social-democraţii cer ca prima nominalizare să le revină

Biroul Politic Naţional al PSD a decis miercuri, în unanimitate, că Marcel Ciolacu va fi propunerea partidului pentru funcţia de premier. Mai mult, social-democraţii au acceptat varianta rotaţiei la şefia guvernului, însă doresc să le revină prima nominalizare.

0

„În urmă cu câteva minute s-a încheiat şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD care a decis, în unanimitate, să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier. (…) Am decis să acceptăm sistemul de rotaţie la şefia Guvernului“, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD. El a precizat că social-democraţii sunt îndreptăţiţi să vină cu prima propunere de premier. „Nu am dat azi un vot pentru Marcel Ciolacu pentru ca el să fie premier peste un an şi jumătate. La noi, lucrurile sunt de la sine înţelese. (…) Mandatul cu care noi mergem la negocieri este clar: să avem premier de la PSD, în persoana lui Marcel Ciolacu“, a precizat Grindeanu, care a amintit că PSD este partidul cu cele mai multe mandate în Parlament.
Răspunzând la întrebarea ce se va întâmpla dacă, totuşi, liberalii nu vor accepta ca Marcel Ciolacu să fie primul premier, Sorin Grindeanu a spus că acest lucru va fi decis de forurile de conducere ale partidului. „Dacă în urma negocierilor iasă cu totul altceva ne întoarcem în partid şi vom vota atunci. (…) Iar partidul va putea spune da sau nu“, a mai spus prim-vicepreşedintele PSD.

Facebook Comments