În urma unui vor covârşitor în Biroul Executiv
Update: Ludovic Orban, exclus din PNL!

Biroul Executiv al PNL a decis vineri excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor.

0

Decizia a fost luată cu un vot covârșitor, 31 dintre liberalii cei prezenți votând pentru, doi împotrivă, iar doi s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie însă aprobată şi de Consiliul Național al partidului.
Ludovic Orban a reacţionat ironic după decizia de excludere, afirmând, printr-o postare pe pagina sa de facebook, că „sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare, pentru că asta demonstrează clar că nu am absolut nicio legătură cu toate nenorocirile făcute de Iohannis și de gașca demolatoare după data de 1 iulie“.

Ştirea iniţială:

Ultima zi în PNL a lui Ludovic Orban?

Biroul Executiv al PNL se reuneşte vineri, ordinea de zi fiind mai multe subiecte „fierbinţi“ precum stadiul negocierilor cu PSD pentru formarea viitorului guvern, propunerile pentru şefia SRTv şi SRR, dar şi declaraţiile recente ale fostului preşedinte al partidului, Ludovic Orban. Surse politice susţin că liberalii vor decide excluderea acestuia din partid.

Relaţia dintre Ludovic Orban şi noua conducere a PNL a cunoscut o degradare accelerată după ce rezultatul Congresului a consfinţit victoria lui Florin Cîţu. Ruptura dintre fostul preşedinte şi actuala echipă din fruntea partidului a devenit însă clară în momentul în care Ludovic Orban a anunţat că se gândeşte să pună bazele unui nou partid, iar mai mulţi deputaţi şi senatori fideli lui au început să-şi depună demisiile din grupurile parlamentare, activând în prezent ca independenţi. Astfel că plecarea lui Orban din PNL a devenit o chestiune de timp, singura necunoscută fiind modalitatea prin care se va produce această despărţire: demisie ori excludere. Se pare însă că, după ultima serie de atacuri lansate de fostul lider liberal a grăbit puţin lucrurile, conducerea PNL luând decizia să-l excludă pe Ludovic Orban. Iar, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar la şedinţa Biroului Executiv al PNL care va avea loc vineri – 12 noimebrie.

Fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban, a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului, unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional. El a mai spus că va cere în şedinţa BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii“, precum şi „sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR“.

În așteptarea excluderii, Ludovic Orban lucrează deja la noul partid care se va numi fie Forța Liberală, fie Forța Națională Liberală. Fostul lider PNL spune că este obligat să facă acest lucru deoarece „nu-i putem lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea“.

Facebook Comments