Vâlcea: Chimcomplex a achiziţionat o parte din CET Govora pentru a construi o centrală de cogenerare

Chimcomplex Borzeşti a cumpărat prin licitaţie publică o parte din activele producătorului de energie, căldură şi abur industrial CET Govora, situate în zona Platformei Chimice din municipiul Râmnicu Vâlcea, a anunţat marţi, 9 noiembrie, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea.

0

Activul este compus din mai multe clădiri şi terenuri unde Chimcomplex, care deţine şi o parte însemnată a activelor fostului combinat Oltchim din Râmnicu Vâlcea, intenţionează să construiască o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, care să asigure şi furnizarea agentului termic în municipiu. „Luni, 8 noiembrie, a avut loc licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea unui pachet de active proprietatea CET Govora SA, compus din clădiri, teren în suprafaţă totală de 92.882 metri pătraţi, echipamente şi instalaţii pentru producere apă demineralizată şi dedurizată, staţia electrică de conexiuni, gospodăria de combustibili ce cuprinde la rândul ei clădiri, teren în suprafaţă totală de 188.656 metri pătraţi şi echipamente depozit cărbune, precum şi racordul de gaze naturale din reţeaua Transgaz. Activul a fost achiziţionat de către Chimcomplex Borzeşti, care doreşte să construiască pe acest amplasament o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, pentru asigurarea termoficării urbane a municipiului Râmnicu Vâlcea şi dezvoltarea activităţii economice pe întreaga Platformă Chimică Govora“, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

Constantin Rădulescu

Producătorul de energie, căldură şi abur industrial CET Govora este deţinut integral de Consiliul Judeţean Vâlcea şi se află în insolvenţă din 2016. Reprezentanţii forului judeţean vâlcean au dat asigurări că locuitorii oraşului Râmnicu Vâlcea racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu vor avea de suferit în urma acestei tranzacţii, furnizarea agentului termic urmând să fie în continuare asigurată de CET Govora până la finalizarea noii centrale.

Facebook Comments