Investiţii în vreme de pandemie
„Minunea“ din curtea Spitalului Militar Craiova

Într-o vreme când luptătorii #rezist nu descoperiseră încă sinecurile şi, înarmaţi cu lanternele telefoanelor, înfruntau în stradă sistemul ticăloşit, aproape că nu exista protest la care să nu se strige tare „vrem spitale, nu catedrale“. Nu ştim exact ce-au auzit bravii noştri conducători, dar cel puţin la Craiova sloganul pare să-l fi încurajat pe mitropolitul Olteniei, ÎPS Teofan, care a lansat programul „sistemul sanitar necesită-un altar“! Aşa că s-a pus pe construit biserici fix... în curtea spitalelor.

0

Aşa după cum ne-a arătat pandemia de coronavirus, Biserica Ortodoxă Română nu pare să pună preţ prea mare pe ştiinţa medicală. Slujitorii Domnului, de la cel mai sărac preot de ţară şi până la mitropoliţi cu crucea-n frunte, s-au întrecut în a demoniza vaccinurile şi pe medicii care le administrau. Nici în ceasul al 12-lea această instituţie, care din motive neînţelese încă se bucură de un grad de încredere extrem de ridicat în societatea mioritică, nu a reuşit să transmită un mesaj concis pro-vaccinare. Asta nu înseamnă însă că Biserica nu vede şi părţile bune ale sistemului sanitar românesc. Mai ales dacă se calculează în metri pătraţi!
Ultima „colaborare“ biserico-sanitară poate fi admirată de-acum în curtea Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ Craiova, acolo unde, în doar două zile, pe o bucată de teren aflată lângă principala poartă de acces, a răsărit o biserică din lemn. Deşi muncitorii încă lucrează la construcţie, nu va mai trece mult până când pacienţii internaţi în saloanele din apropiere vor avea un loc dedicat unde se vor putea ruga. Evident, pentru sănătate!

Se observă un tipar

Şi poate că ridicarea bisericii în curtea Spitalului Militar din Craiova n-ar fi stârnit niciun strop de interes dacă nu ne-am fi amintit că, nu cu mult timp în urmă, o construcţie similară, ba chiar identică, a apărut în curtea unui alt spital craiovean. Este vorba, desigur, despre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“, situat pe bulevardul Calea Bucureşti, care se poate mândri cu faptul că poate oferi pacienţilor acces la  servicii sanitare de calitate, dar şi spirituale la standarde înalte.
Rămâne de văzut acum care va fi următorul spital craiovean care va beneficia de „atenţia“ Bisericii căci, or fi căile Domnului încurcate, dar planurile Mitropoliei par destul de simple: construiţi cât mai mult. Şi, musai, doar cu firmele alea agreate de „Marele Alb“!

Facebook Comments