Falimentul liberal, invitaţie la guvernare pentru PSD

Ceea ce părea imposibil acum doar câteva luni, iată că este pe cale să se întâmple. Cei din „ciuma roşie“, cum îşi ridiculizau liberalii adversarii pesedişti, sunt acum curtaţi intens pentru refacerea unei coaliţii de tristă amintire pentru români, USL. Aroganţi şi lipsiţi de talent politico-administrativ, peneliştii au eşuat lamentabil în a asigura acestei ţări o guvernare sănătoasă din toate punctele de vedere, motiv pentru care au fost la un pas de a intra în opoziţie. Salvarea lor este mâna întinsă de social-democraţi, o mână care nu le-a fost oferită din generozitate, ci din interes. Finalitatea nu poate fi decât una singură: peste patru ani, social-democraţii vor câştiga trei din cele patru runde de alegeri, singurul mare semn de întrebare fiind prezidenţialele.

0

„Eu, Florin Cîţu, am intrat în politică şi am spus că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. Partidul Naţional Liberal şi eu, atât timp cât sunt în Partidul Naţional Liberal, nu vom negocia cu cel mai mare duşman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român”. Această promisiune solemnă a fost făcută de către Florin Cîţu, preşedintele Partidului Naţional Liberal pe 3 septembrie, de la tribuna congresului unde a fost ales preşedinte al partidului. Tot cu acest prilej, un alt liberal cocoţat la vârful partidului pe „mâna“ lui Ludovic Orban, Rareş Bogdan, susţinea îndârjit: „Noi nu suntem pesedişti. Pesediştii sunt duşmanii noştri”! Nu cu multe luni înainte, preşedintele Iohannis, un alt liberal care conduce ţara de şase ani, într-una dintre rarele sale ieşiri în public, „decreta“: „Ţara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD“.

Marcel Ciolacu

Luni la rând, de cealaltă parte a frontului politic, Marcel Ciolacu, fostul tovarăş de vânătoare al celebrului Omar Hayssam, urla din toţi rărunchii pe pagina sa de Facebook: „Criminali! Asta sunteţi! (…) De când aţi fost puşi de Iohannis la conducerea României (n.red. liberalii), aţi ştiut doar să daţi din gură, doar să aruncaţi responsabilitatea pe alţii, doar să promiteţi iluzii. Nimic concret! (…) Pentru Iohannis şi slugile PNL – TU NU CONTEZI! Parteneriatul neconstituţional Iohannis-PNL a îngropat România în valul 4! Au pierdut vremea toată vara. Unul la golf şi ceremonii cu papion, iar altul saltimbanc în campania internă a PNL. Ce paturi ATI, ce testare, ce vaccinare?! Iohannis şi Cîţu au stat relaxaţi şi au tăiat frunză la câini, iar astăzi România este din nou total nepregătită în faţa valului 4 al pandemiei. (…) În judeţul patronat de baronul liberal Flutur, mafia pădurilor terorizează oamenii şi acţionează ca un stat în stat! (…) În guvernarea Cîţu, o gaşcă fără scrupule a ajuns la putere pentru a se îmbogăţi jefuind ţara, în vreme ce românii care caută dreptatea sunt seceraţi fără milă de interlopi. Acesta este, azi, PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis“.
Acestea sunt personajele care, în aceste zile, mimează dragostea şi clamează interesul naţional pentru a fi siguri că rămân (liberalii) sau intră (social democraţii) la guvernare. Că vor fi în fruntea ţării atunci când se vor împărţi miliardele din PNRR, că vor avea un cuvânt de spus când banii publici europeni îşi vor urma firescul traseu spre buzunarele privaţilor. Nu orice privaţi, ci doar aceia agreaţi şi de dreapta, şi de stânga…

De la douăzeci la zece procente nu e deloc cale lungă

Rareş Bogdan a reevaluat PSD

Pirueta ameţitoare a liberalilor în slujba interesului naţional are, cu certitudine, un singur pierzător: Partidul Naţional Liberal. Electoratul dur de dreapta, acel electorat care niciodată nu a pus ştampila pe „trandafiri“, priveşte acum stupefiat cum votul său este deturnat de o gaşcă de politicieni mai mult sau mai puţini liberali, îndrăgostiţi de funcţii, dar mai ales de beneficiile care curg de pe urma acestora. Bieţii oameni, după ce au înjurat cot la cot cu Iohannis, Cîţu, Rareş Bogdan sau Florin Roman, la pesedişti, numindu-i în fel şi chip, se văd acum obligaţi, din nou, să facă un al doilea pact cu „diavolul roşu“ şi să-şi reprime pornirile fireşti. Sunt obligaţi să-l accepte pe acel Grindeanu pentru care au ieşit în stradă cerându-i demisia după scandalul celebrei Ordonanţe 13, pe Paul Stănescu, unul dintre cei mai agramaţi politicieni aflaţi acum la vârful vreunui partid politic parlamentar, pe Gabriela Firea, catastrofala primăriţă a Bucureştiului. Toate aceste personaje au devenit brusc eroi de basme politice româneşti pentru că aşa îşi doresc Klaus Iohannis, Emil Boc, Gheorghe Flutur sau Raluca Turcan. Evident, nu sunt mulţi care „vor înghiţi“ povestea interesului naţional şi, peste trei ani, îşi vor pune ştampila pe un alt partid de dreapta, dacă va exista, sau vor sta acasă liniştiţi în ziua alegerilor, protestând astfel faţă de această trădare ideologică ce se petrece astăzi sub ochii noştri. Şi astfel, din cele cel mult douăzeci de procente pe care le mai au acum liberalii, vor mai rămâne zece, în cel mai fericit scenariu.

PSD şi-a aranjat guvernarea pentru următorii şapte ani

La polul opus sunt social democraţii. Sesizând, în urmă cu doi ani, că se află într-o fundătură, au luat decizia de a schimba în mod radical garda la nivel central, curăţind, în mare măsură, partidul de baronii lui Dragnea. Au reinventat nişte personaje, precum Grindeanu şi Tudose, spălându-i de păcatele trecutului, au ţinut-o aproape pe Gabriela Firea, un personaj fără mari realizări politice, dar cu „vorbele“ la ea, l-au ascuns de ochii opiniei publice pe Paul Stănescu, dar l-au ţinut la vârful partidului pentru a nu risca o „hemoragie“ politică în sudul ţării. S-au dezis rapid de Dragnea, înţelegând că personajul întruchipează răul absolut în ochii opiniei publice, şi au început să exerseze umilinţa după ce ani de zile aroganţa le era principala trăsătură de caracter. Au stat liniştiţi să treacă valul de ură care i-a măturat de la guvernare şi au exploatat înţelept neîntreruptul şir de gafe guvernamentale ale liberalilor. Au criticat credibil atunci când era ceva de criticat, i-au sancţionat verbal pe miniştrii liberalo-userişti care, în multe cazuri, pierduseră orice legătură cu realitatea. L-au luat la ţintă pe Iohannis, un personaj care în ultimii doi ani şi-a pierdut orice urmă de credibilitate, şi au punctat eficient în problematica sanitară prin câteva voci competente cărora le-au făcut loc în partid. Astfel, la un an de la alegerile parlamentare pe care le-au câştigat, dar nu le-au fructificat, ajung din nou la guvernare, culmea, la rugăminţile Cotroceniului şi ale liberalilor. Refac defunctul USL şi, cu siguranţă, atunci când va fi din nou îngropat, vor ieşi cu capul sus aşa cum au făcut-o şi în urmă cu aproape zece ani.

Facebook Comments