Gorj: Teren de sport multifuncțional cu nocturnă, în comuna Runcu

Comuna gorjeană Runcu va avea un teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic și instalație de nocturnă. Autoritatea publică locală a demarat, zilele trecute, procedura de achiziție a lucrărilor pentru construirea unui astfel de teren și amenajarea unui spațiu de recreere, în Valea Mare, sat care aparține de Runcu.

0

Este vorba de un proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu o valoare estimată de 637.712,16 lei fără TVA, conform devizului general al investiției și a bugetului proiectului. Adică aproape 759.000 de lei cu TVA, echivalentul a 153.300 de euro. Banii provin din bugetul local – 332.355,51 lei fără TVA (cheltuiala neeligibilă) și din fonduri europene – 305.356,65 lei fără TVA (cheltuiala eligibilă). Potrivit anunțului de participare la licitație, lucrările includ: construire zid de sprijin, consolidare teren, lucrări de nivelare teren, construire teren de sport acoperit cu covor/gazon sintetic, împrejmuire din stâlpi metalici, plasă de metal și plasă textilă rezistentă la UV, instalație de nocturnă, porti de handbal cu plase, containere tip vestiare pentru echipare sportivi și grupuri sanitare. Plus un spațiu de recreere pentru copii, dotat cu un complex de joacă.

Din totalul estimat pentru construirea terenului multifuncțional, 302.418,65 lei fără TVA este cheltuiala eligibilă cu terenul de minifotbal cu gazon artificial (infrastructură, suprastructură, gazon sintetic, instalație completă de nocturnă), iar 205.043,33 lei fără TVA reprezintă cheltuiala neeligibilă. În rest, ar mai fi 15.312,18 lei fără TVA (cheltuială neeligibilă) pentru asigurarea utilajelor, 107.000 lei fără TVA pentru utilaje și echipamente, cu montaj (cheltuială neeligibilă) și 5.000 de lei fără TVA (cheltuială neeligibila), pentru dotări. Organizarea de șantier a fost estimată la 2.938 de lei (cheltuială eligibilă). Ofertele sunt așteptate până la data de 22 noiembrie. Constructorul care va veni cu cel mai mic preț va obține contractul.

Facebook Comments