Craiova: Cinci ani de procese pentru demolarea a două etaje construite ilegal

Un dezvoltator imobiliar din Craiova a fost nevoit să demoleze ultimele două etaje ale unei construcții ridicate în 2016. A fost însă nevoie de o hotărâre judecătorească în acest sens și de un proces care a durat aproape 5 ani.

0

Victoria din „lupta” cu dezvoltatorul imobiliar a fost anunțată chiar de Poliţia Locală Craiova, pe pagina sa de socializare. Asta pentru că demersul a pornit de la Poliția Locală, Serviciul Disciplina în Construcții. „Un dezvoltator imobiliar nu a respectat autorizația de construire pentru un bloc cu 4 etaje, construind încă doua nivele neautorizate. Polițiștii locali au dispus, în anul 2016, când se lucra la nivelul 5, sancționarea contravențională a dezvoltatorului imobiliar, oprirea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate (prin aducerea construcției la forma autorizată, sau prin obținerea autorizației de intrare în legalitate). Ignorând cele dispuse de polițiștii locali din cadrul structurii de disciplină în construcții, dezvoltatorul a construit și nivelul 6, tot fără autorizație și fără a depune demersuri pentru obținerea acesteia. Polițiștii locali au aplicat o nouă sancțiune, dispunând oprirea lucrărilor. Întrucât proprietarul clădirii nu s-a conformat, a fost sesizată instanța de judecată, care a admis acțiunea și a dispus desființarea etajelor neautorizate și aducerea construcției la stadiul autorizat de către Primaria Municipiului Craiova”, se precizează pe pagina de socializare a instituției.

După mai bine de 5 ani de procese, hotărârea a fost investită cu titlu executoriu și s-a trecut la executarea acesteia de către un executor judecătoresc. În urma procedurilor efectuate de către Poliția Locală și executorul judecătoresc, în această perioadă, dezvoltatorul imobiliar a trecut la desființarea nivelurilor 5 si 6 ale construcției, cu forțe proprii, pentru a se conforma hotărârii judecătorești irevocabile și pentru a evita plata cheltuielilor de executare și demolare, după cum susține Poliția Locală Craiova. Executorul judecătoresc urmează să stabilească, ulterior, dacă dezvoltatorul imobiliar a dus la îndeplinire titlul executoriu în limitele dispuse de către instanța de judecată. 

Facebook Comments