PSD spune că este pregătit să intre la guvernare

După ce Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul, PSD și-a schimbat discursul, lăsând deoparte, cel puțin pentru moment, declanșarea alegerilor anticipate. Încercând să profite de ruptura din alianța PNL-USR-UDMR, la care se adaugă și scandalul provocat de plecările grupului Orban, social-democrații spun acum că sunt gata să-și asume intrarea la guvernare.

0

„PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcție duc lucrurile. (…) În primul rând, am constatat că, după încă 10 zile, anumiți lideri politici au spus că clar nu pot să treacă prin Parlament un guvern minoritar, un lucru pe care l-am spus de la începutul crizei, că, indiferent dacă este un guvern PNL, USR, PSD, România nu are nevoie, în acest moment, de un guvern minoritar“, a declarat Marcel Ciolacu, citat de HotNews.ro.
Liderul PSD a mai spus că vorbeşte la telefon cu toţi liderii politici „care pot ajuta la ieşirea din această criză“, însă a precizat că nu a discutat și cu preşedintele Klaus Iohannis.

Și vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, imediat după anunțul depunerii mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, că „se impune” intrarea PSD la guvernare. „Nouă trebuia să ni se dea mandatul încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta a înțeles și populația că dacă mai stăm așa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta poate să vină orice partid e pe lumea asta că nu va putea să repare. Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am și oferit cu specialiștii noștri”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Reamintim că Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a anunțat luni seara că-și va depune mandatul după ce a devenit evident că guvernul propus nu va reuși să strângă voturile necesare pentru învestitură. Președintele Klaus Iohannis va trebui acum să facă o nouă desemnare după ce va avea consultări cu partidele politice parlamentare. În acest moment se vehiculează două scenarii posibile: fie refacerea alianței PNL-USR-UDMR, cel mai probababil cu Nicolae Ciucă sau Lucian Bode premier, fie o alianță PSD-PNL.

Facebook Comments