Pfizer, vânzări de vaccinuri de 36 de miliarde de dolari în 2021

Compania Pfizer a anunțat marți că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari. Vânzările producătorului au crescut peste aşteptări odată cu decizia multor ţări de a introduce şi doza booster pentru populaţie, dar şi datorită faptului că Pfizer primește aprobări pentru utilizarea vaccinului pentru tineri şi copii.

0

Conform companiei, producţia de vaccinuri în 2021 va ajunge la 3 miliarde de doze, dintre care 2,3 miliarde vor fi livrate în acest an. Succesul Pfizer se bazează şi pe faptul că rivalii de la Moderna sau Johnson & Johnson s-au lovit de numeroase probleme, de la producție la obţinerea autorizărilor, ceea ce a ajutat compania să se detașeze pe primul loc în privința contractelor de furnizare semnate cu diferite națiuni. Aşa se face că vaccinul Pfizer a devenit rapid unul dintre cele mai bune produse din istoria de 172 de ani a companiei.

Pfizer împarte egal cheltuielile și profiturile din vaccin cu partenerul său german BioNTech. Acțiunile Pfizer s-au apreciat marți cu 1% înaintea deschiderii bursei americane.

Facebook Comments